Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Tribine i promocija, Vijesti

Kandidatura Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine predstavljena riječkim gospodarstvenicima

U Foyeru  Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, uoči gala koncerta riječke mezzosopranistice Diane Haller, održano je predstavljanje kandidature Grada Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. riječkim gospodarstvenicima, budući da se odluka o odabiru grada koji će biti Europska prijestolnica kulture donosi na temelju programa koji mora održavati viziju ne samo kulturnog razvitka, već cjelokupnog razvoja grada i regije.

[foogallery id=”1921″]

U sklopu programa uzvanicima su se obratili riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i glavni dramaturg riječkog kazališta Marin Blažević, a kandidaturu je predstavio pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar.

Ovom prilikom Obersnel je objasnio što se kandidaturom želi postići i što znači biti Europska prijestolnica kulture. Gradonačelnik je istaknuo da je u tom cilju važna sinergija svih dionika života u Rijeci, pa tako i gospodarskog sektora. Također je naglasio da se nastupom Diane Haller u riječkom kazalištu Rijeka svrstala na kartu Europe. Obraćajući se gospodarstvenicima, Obersnel je ukazao na kulturu kao potencijal razvoja grada.

Tekst/foto: rijeka.hr/HNK Zajc, Miro Dežulović