Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Vijesti

Klimtove slike stigle u Muzej grada Rijeke

U programu zatvaranja EPK programa planirano je otvorenje desetak izložbi, od kojih će neke ostati otvorene i u razdoblju nakon 30. travnja. Među njima je i izložba Nepoznati Klimt – ljubav, smrt, ekstaza, koja se priprema u Muzeju Grada Rijeke.

Izložba donosi njegove rane radove – slike koje su nakon 133 godine demontirane sa svoda riječkog kazališta Ivana pl. Zajca kako bi bile restaurirane te ekskluzivno prikazane na izložbi u novoobnovljenoj palači iz 18. stoljeća u koju je Muzej grada Rijeke nedavno uselio. Klimt će ondje biti izložen sve do sredine listopada 2021.

Danas su iz Zagreba u Rijeku stigle tri slike Ernsta Klimta koje su restaurirane u Odjelu za štafelajno slikarstvo Hrvatskoga restauratorskog zavoda u Zagrebu, a tijekom poslijepodneva će im se pridružiti i one koje su restaurirane u riječkom odjelu Hrvatskoga restauratorskog zavoda, gdje je obnovljeno šest slika – tri Gustava Klimta i tri Frantza Matscha.

Izložba će biti postavljena i pripremljena za posjetitelje, a kada će se je moći pogledati ovisit će o epidemiološkim mjerama.

Ivica Nikolac / Rijeka.hr