Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Autorske bure, Lungomare Art, Vijesti

Književno druženje „Autorske bure“ s Vladimirom Arsenijevićem – na plaži

“Autorske bure“, druženja s piscima u sklopu književnih rezidencija koje organizira programski pravac Lungomare Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, ovog se četvrtka spuštaju na riječke plaže.

Trećeg svibnja s početkom u 20 sati, u Beach baru „Morski prasac“ na Kantridi (odnosno u Lučici na Kantridi u slučaju lošeg vremena) predstavit će se beogradski pisac Vladimir Arsenijević s kojim će razgovarati književnica Željka Horvat Čeč.

Vladimir Arsenijević rođen je u Puli 1965. godine. Prvi roman „U potpalublju“, objavljen 1994. godine kao prvi dio tetralogije Cloaca Maxima, nagrađen je Ninovom nagradom za roman godine, preveden je na dvadeset jezika te je po njemu nastala istoimena i također nagrađena kazališna predstava.

Sljedeći Arsenijevićev roman „Anđela“ – drugi dio ciklusa Cloaca Maxima – objavljen je 1997. godine. Nakon boravka u Meksiku, autor 2000. objavljuje knjigu „Meksiko – ratni dnevnik“. Ilustrirani roman „Išmail“, koji je nastao u suradnji s Aleksandrom Zografom, objavljuje 2004, dok 2008. izlazi njegova peta knjiga, roman „Predator“ koji je dobio Nagradu za najbolju knjigu u mreži javnih biblioteka Srbije.

Godine 2009. Arsenijević objavljuje zbirku eseja pod nazivom „Jugolaboratorija“ a dvije godine kasnije objavljuje svoju sedmu knjigu, ilustriranu novelu „Minut – put oko sveta za 60 sekundi“ koja je nastala u suradnji s Valentinom Broštean.

Roman „Let“ iz 2013. autor je objavio u nekoliko izdanja. Godine 2014. godine izlazi mu zbirka pripovijedaka pod nazivom „Ovo nije veselo mesto“ a 2016, nakon reizdanja njegove prve knjige „U potpalublju“, izdavačka kuća „Laguna“ objavljuje i roman „Ti i ja, Anđela“, remake romana „Anđela“.

Godine 2000. Vladimir Arsenijević pokrenuo je izdavačku kuću „Rende“ u kojoj je radio kao urednik. Osnivač je Udruženja Krokodil, najpoznatijeg po istoimenom međunarodnom književnom festivalu, i izdavačke kuće za audio-knjige „Reflektor“. Kolumne i eseje redovito objavljuje u tiskanim i elektronskim medijima, u zemlji i regiji. Živi u Beogradu.