Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Ljeto u prijestolnici, Vijesti

„Kobajagi donijela me roda“ ili priču o rođenju na Trsatski kaštel donosi Zijah Sokolović

U programu Ljeta na Gradini u utorak 21. kolovoza naći će se predstava „Kobajagi donijela me roda“ miljenika publike i legende kazališnih daski Zijaha Sokolovića.

Ova tematski vrlo nesvakidašnja predstava kroz razne šaljive dosjetke glumca odgovara na neke od učestalih dvojbi svakog roditelja. Sokolović tvrdi kako je katarzu pronašao upravo u riječi – rođenje. Tajna vlastitog porijekla jedna je od najuzbudljivijih koja se pred dijete postavlja od trenutka kada stekne svijest o sebi. Od toga kako će biti razriješena i tko i kako će mu pomoći u tome, zavisi njegov daljnji odnos prema vlastitoj spolnosti, odnos prema drugom spolu, razumijevanje ljubavi i svijeta u kojem živi, njegovo mentalno zdravlje kada odraste. Formula naizgled jednostavna, ujedno čarobna i pripada Glumcu istraživaču. U današnje vrijeme komunikacija, kompjutera i televizije i najmlađi se smiju pričama “o rodi i bebama koje mame i tate nalaze u kupusu”.

O naoko zabranjenim temama Sokolović je stavio Glumu ispred sebe, igrajući otvoreno, slobodno, vedro, “rugajući” se iz kuta malog i slabog subjekta djeteta svijetu odraslih na način kako su to činili istinski humoristi kao što je Ephraim Kishon. Želio sam nenametljivo, jednostavno i prisno uspostaviti kontakt, dijalog s publikom, animirati je, zabaviti je Glumačkim zanatom, da bi gradili formu predstave. Želio sam, da isključiva i jedina komponenta fluidne veze gledališta i pozornice, bude sam Glumac, govori Zijah Sokolović.

Početak predstave je u 21 sat, a ulaz za posjetitelje otvara se u 20 sati. Ulaznice za sjedenje su rasprodane, a za stajanje se mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskom kaštelu, u Dallas music shopu ili putem sustava mojekarte.hr.