Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Doba moći, Vijesti

Koncert inspiriran temom migracija i povijesti našeg kraja u sklopu festivala Lovran Classic

U četvrtak 17. rujna 2020.g. od 20 sati u okviru festivala Lovran Classic u kinu Sloboda (Trg slobode 11) u Lovranu održat će se koncert U prijateljstvu. 

Koncert, na koji je ulaz besplatan, sastavni je dio programa Doba moći Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. Koncert je inspiriran temom migracija i povijesti našega kraja te donosi skladbe Torua Takemitsua, Borisa Papandopula i Béle Bartóka. Iste večeri bit će izvedena i praizvedba nove kompozicije mladog riječkog skladatelja Juraja Marka Žerovnika – Garmonbozia Groove.

Na koncertu sviraju Metod Sironić, Jelena Tihomirović i Marta Karolina Cader.

Koncert je organiziran uz poštivanje svih važećih preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.  Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te OBVEZNO nošenje zaštitnih maski za lice.

Festival Lovran Classic započeo je u Lovranu 10. rujna i dosad su u sklopu festivala održana 3 koncerta. Nakon izvedbe koncerta U prijateljstvu ovog četvrtka, festival zaključuje koncert Kalamos kvinteta na Trgu sv. Ivana u Starom gradu u Lovranu, koji će se održati 18. rujna od 20 sati.