Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Vijesti, Volonteri

Kortil uživo u sklopu manifestacije Hrvatska volontira 2019

Treću godinu zaredom Kortil uživo uključuje se u manifestaciju Hrvatska volontira koju već 9 godina organiziraju Hrvatski centar za razvoj volonterstva, regionalni i lokalni volonterski centri (22. – 25. svibnja 2019.). Nakon prošlogodišnjeg oslikavanja stepeništa ispod Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku koje vodi prema trgu ispred OŠ Centar, i ove se godine nalazimo na trgu s brojnim aktivnostima.

U petak, 24. svibnja od podne do večernjih sati okupit ćemo susjedstvo ovog dijela Sušaka i sve građane koji su voljni sudjelovati, ponešto naučiti, pritom se dobro zabaviti i dati svoj doprinos ideji za uređenje trga.

Program je jedna od aktivnosti Volonterskog programa Rijeka2020 – Europska prijestolnica kulture, a podržan je kroz Riječki program lokalnog partnerstva Grada Rijeke, koji se provodi kao podrška inicijativama građana za uređenje gradskih kvartova.

Pored volontera EPK-a, OŠ Centar, Građevinske tehničke škole i Volonterskog kluba Graditeljske škole za industriju i obrt, u ovogodišnje su se aktivnosti uključili i članovi Matice umirovljenika Rijeka, članice udruge Korak po korak, članice radionice pletenja, umjetnici i glazbenici koji će svojim angažmanom i idejama doprinijeti da trg dobije nove sadržaje i bolji izgled. Tako će uređenje započeti u podne s najmlađima, a nastaviti se nizom aktivnosti (čišćenje trga, oslikavanje pločnika, postavljanje drvenih sjedala, akcija gerilskog pletenja na stablima i klupama, pečenje palačinki…) tijekom cijelog popodneva, sve do večernjih sati kad se u program uključuju glazbeni bendovi Gipsy Boogie i ča god, Pachamama Streetconnection, Elian i Silk Milk na kraju.

Ovogodišnji program u čijoj organizaciji sudjeluju Volonterski centar udruge SMART i Galerija Kortil HKD-a na Sušaku, dio je Volonterskog programa Rijeka2020 – Europska prijestolnica kulture, a inicijativa Kortil uživo uvrštena je u programski pravac Slatko i slano. Program je podržan kroz Riječki program lokalnog partnerstva Grada Rijeke, koji se provodi kao podrška inicijativama građana za uređenje gradskih kvartova.

Zahvaljujemo svim sudionicima koji su se volonterski uključili u naše aktivnosti i svojim doprinosom pomogli u provedbi ovogodišnjeg slogana manifestacije: Volontiramo = gradimo zajednicu u kakvoj želimo živjeti.

Pridružite se Facebook događaju.