Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Vijesti

Kralj Edip otvorio vrata novog Exporta

Predstava „Kralj Edip“ prvi je u nizu programa izveden u novouređenom Exportu na Delti. U narednom nas periodu tamo očekuje uživanje u najraznovrsnijim sadržajima projekta Europske prijestolnice kulture.

„Kralj Edip“  temeljno djelo kazališta europskog kulturnog kruga, Sofoklova najznačajnija drama koju je Aristotel koristio kao najbolji primjer objašnjenja ideje tragične sudbine, u petak navečer premijerno je izvedena u prostoru Exporta na Delti, u sklopu programa Ljeta u Prijestolnici.

 

Predstava Kralj Edip, u režiji jednog od najnagrađivanijih argentinskih umjetnika Luciana Delprata, nastala je u koprodukciji HNK Ivana pl. Zajca i Gradskog kazališta lutaka Rijeka, a namijenjena je mladima i odraslima. Pred rasprodanim gledalištem, nastupili su glumci Edi Ćelić, Dean Krivačić, Mario Jovev, Alex Đaković i Nikola Nedić, koji su uz pomoć novih medija, lutkarskog kazališta i animacije objekata, predstavu pretvorili u klasiku za nove generacije, one koji će Sofokla moći čitati kao svog suvremenika, a ne kao prašnjavu lektiru.

 

„Kralj Edip“ na istom mjestu igra i večeras, u subotu 4. srpnja, od 21 sat.