Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Brickzine, Brickzine vijesti, Vijesti

Kreativnost na papiru: Predstavljanje zimskog izdanja Brickzinea

Prvi rođendan i zimsko tiskano izdanje – može li bolje?!!

Prije ravno godinu dana prvi smo put spomenuli tu neobičnu riječ – Brickzine. Bio je sunčan, ali vrlo hladan dan, a mi smo na Trgu Sv. Barbare cupkali s kapama na glavama pokazujući vam na mobitelima i tabletima naše (proto)online izdanje. Živjeli smo i pisali od dana do dana…

Onda je stigao lipanj. Vrućina, znoj, potraga za hladom. A da vam u njemu bude još ljepše iznenadili smo vas s prvim tiskanim izdanjem Brickzinea, punim teksta i lijepih ilustracija. Opet stiže zima, a mi zaokružujemo put – osim što nam je rođendan, u četvrtak 20.12. u rukama nam je i novi tiskani Brickzine!

Ovaj put nećemo cupkati na hladnoći – družimo se u lijepom prostoru RiHuba (Ivana Grohovca 1/a) gdje kroz jutro 20.12. već od 9 kreće mala radionica dizajniranja za djecu, a onda točno u 12 (tko se sjeća kauboja još, ha?) čeka nas drugi broj tiskanog časopisa za djecu jedinstvenog u Hrvatskoj prema tome što u svoj glavni zadatak stavlja stvaranje kulture i umjetnosti u svim oblicima.

Sljedeće dane saznat ćete puno o novom broju, pričama, temama, a 20.12. točno u 12 pridružite nam se na predstavljanju i razgovoru o svemu u jednom ugodnom ćakulastom krugu. Bit će tamo mnogi ključni likovi iz ove priče – urednici, dizajneri, ilustratori (….) koji će otkriti baš sve tajne o nastanku i životu jedne ovakve slatke “cigle”. Nitko se neće dosađivati… (dobro upamtite ovu riječ!).

Brickzine ćete moći nabaviti u Dječjem odjelu Stribor, Ogranku Zamet, Ogranku Trsat, Ogranku Drenova, Ogranku Turnić Gradske knjižnice Rijeka, Gradskom kazalištu lutaka Rijeka, Art-kinu, Muzeju moderne i suvremene umjetnosti te školskim knjižnicama osnovnih škola u Rijeci za učenike škola.

Brickzine je medijsko-stvaralački projekt Dječje kuće koji se kao fini “softver” stvaralačke nadogradnje nadograđuje na beton u kompleksu “Benčić. Projektom organizacijski i produkcijski kao izdavač upravlja Gradska knjižnica Rijeka, suizdavač je RIJEKA 2020, a uz partnere na razvoju Dječje kuće Art kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Vijeće mladih Benčić.