Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
27 susjedstava, Vijesti

Kreće 27 susjedstava

Počinju aktivnosti programskog pravca 27 susjedstava, raspisan poziv za sudjelovanje u programu

6-1_vedran-vukoja_ribar_rijeka-lukobran_3

poziv-page-001
Cjeloviti tekst poziva pročitajte klikom na poveznicu ili sliku

Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture pokreće aktivnosti na pripremi programskog pravca 27 susjedstava, usmjerenog na šire područje Primorsko-goranske županije. Cilj ovog programskog pravca jest aktivirati lokalne zajednice te im pomoći u prepoznavanju i rješavanju vlastitih potreba i izazova kroz pokretanje lokalnih inicijativa. 27 susjedstava omogućit će jačanje ljudskih potencijala u zajednicama, organizirati edukaciju i pružiti stručnu pomoć u osmišljavanju i pisanju projekata, privlačenju financijskih sredstava, kao i u organiziranju kulturnih aktivnosti.

Izabrana susjedstva ući će u program Rijeka 2020 – Europske prijestolnice kulture, te će na taj način biti vidljiviji, a imat će i priliku biti mjesto održavanja nekih od kulturnih sadržaja koji će se provoditi u okviru programa Rijeka 2020. Svih izabranih 27 susjedstava ostvarit će međunarodnu suradnju i razviti partnerstva s po jednim susjedstvom iz ostalih zemalja EU te će sudjelovati na Festivalima susjedstava koji će se organizirati 2018., 2019., i 2020. godine.

27susjedstava_web-page-001
27 susjedstava – smjernice za prijavu

Susjedstva će također imati mogućnost formiranja društveno-kulturnih centara s kojima će se uključiti u mrežu društveno-kulturnih centara Primorsko-goranske županije.

Ovdje preuzmite obrazac za prijavu.

Više informacija o programskom pravcu 27 susjedstava možete pronaći u brošuri koju možete pročitati na klikom na poveznicu ili sliku, a ako i nakon toga budete imali pitanja, javite se koordinatorima.

Koordinatori izlaze na teren

Od 28. rujna, troje koordinatora obilazit će Primorsko – goransku županiju te održati tridesetak radionica na kojima će predstaviti 27 susjedstava i objasniti zainteresiranima koje im se prilike otvaraju sudjelovanjem te kako uspješno prijaviti svoje susjedstvo. Dunja Matić koordinatorica je za područje Gorskog kotara i zaleđa, Neli Nežić za područje kvarnerskih otoka, a Zoran Krušvar za grad Rijeku i obalno područje. Ciklus edukativnih radionica započet će u Gorskom kotaru, prva će se održati u Fužinama 28. rujna u vijećnici Općine Fužine, Doktora Franje Račkog 19, druga u Delnicama, 29. rujna u Radničkom domu, Školska 24, a treća u Vrbovskom, 30. rujna, u Gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića, na adresi I. G. Kovačića 20a. Radionice će se održavati u terminu od 10 do 14 sati, a otvorene su svim zainteresiranima.

Popis svih mjesta u kojima će se održati radionice bit će objavljen na stranicama www.rijeka2020.eu/27s.

Foto: Vedran Vukoja, arhiv Fotosaveza PGŽ.