Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Vijesti, Volonteri

Krenule prijave volontera

U petak, 23. svibnja od 10 do 12 i od 16 do 18 h te u subotu, 24. svibnja od 10 do 13 h, na Infopunktu na Korzu volonteri će dijeliti letke s osnovnim informacijama o kandidaturi Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture te prikupljati prijave svih onih koji se koji se kao volonteri žele uključiti u ovaj projekt.

Infopunkt kandidature Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture na Korzu Program za volontere u okviru projekta kandidature Rijeke za EPK omogućava uključivanje i angažiranje lokalnog stanovništva, a osim prilike za razvoj vještina i specifičnih znanja kod volontera, posebni ciljevi u aktivnostima volontera jesu širiti informacije o projektu kandidature u gradu i regiji, stvoriti dodanu vrijednost kulturnim događanjima, pružiti podršku programu dobrodošlice i prihvata turista i posjetitelja u gradu te dalje razvijati posebne programe s volonterima.

Kandidatura Grada Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine naročitu pažnju posvećuje volontiranju kao jednom od oblika uključivanju građana u projekt s obzirom na veliku vrijednost njihovog doprinosa na raznim razinama i kroz raznolike aktivnosti.

Prvi EPK volonteri bit će prisutni na svom infopunktu na Korzu s ciljem da dijeljenjem letaka i razgovorom s građanima šire informaciju o kandidaturi Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine. Također će svim zainteresiranim građanima moći ponuditi više informacija o tome na koji način se i oni mogu uključiti u ovaj projekt.

Svi zainteresirani za volontiranje u projektu mogu se prijaviti i putem web stranice kandidature Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture na kojoj je objavljeno više podataka kao i prijavnica za volontiranje.

Ovime se ujedno volonteri EPK uključuju u manifestaciju Hrvatska volontira koju organizira Hrvatska mreža volonterskih centara (HMVC) od 19. do 24. svibnja 2014., već četvrtu godinu za redom. Volonterske aktivnosti održat će se diljem Hrvatske, a uključit će veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Lea Stoiljković Medved