Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Kuhinja različitosti, Vijesti

Latinoameričkom kuhinjom i predavanjima obilježen Svjetski dan migranata

U okviru programskog pravca Kuhinja projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u OKC-u Palach u utorak, 18. prosinca, diskurzivno-gastronomsko-glazbenim programom obilježio se Svjetski dan migranata.

U sklopu projekta Risk Change/Riskiraj promjenu Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci novinarka Barbara Matejčić i sociolog iz Instituta za migracije i narodnosti Drago Župarić Iljić održali su predavanje o istraživanju migracija u Rijeci.

Istraživanjem su se pokušalo odgovoriti na pitanja je li Rijeka multikulturalan i otvoren grad, a Riječani tolerantni i spremni na dobrodošlicu stranaca, manjina, migranata i izbjeglica u svoju zajednicu te kakvo je Rijeka mjesto za život u očima doseljenika i povratnika.

U Galeriji SKC predstavio se participativni umjetničko-istraživački projekt vizualne umjetnice Lare Badurine “Kraj o liku/idemo doma” putem live streama iz Argentine. Po završetku večeri posjetitelji su imali priliku kušati tradicionalna jela Gisele Echeverrie iz Venezuele i Dionne Hosang iz Trinidada i Tobaga. Za cjelovečernji glazbeni ugođaj pobrinuo se DJ Sun Matta.

Video: Pilot media
Foto: Tanja Kanazir