Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Ljeto u prijestolnici, Vijesti

Ljeto na Gradini ipak pali 4.000 svijeća

Trsatski kaštel na radost će mnogih ipak zasjati u plamenovima 4.000 svijeća. Nakon odgode spektakularnog otvorenja Ljeta na Gradini kojeg je poremetila riječka kiša, manifestacija će se održati u utorak, 24. srpnja.

U suradnji s PC grupom, 4.000 svijeća bit će smješteno na svakom kutku kaštela te prostrto površinama parka koji okružuje zidine. Instalacije upotpunjene svijećama, viseći plamenovi te puteljci omeđeni svijećama stvorit će potpuno novu vizualnu koncepciju kaštela koji će dodatno biti oplemenjen ambijentalnom rasvjetom te produkcijskim efektima.

U glazbenom dijelu programa nastupit će Martina Majerle u pratnji gitarista Maria Šimunovića, koji će posjetitelje provesti glazbenim svijetom Mediterana izvodeći skladbe od portugalskog fada, preko francuskih šansona te talijanskih, španjolskih i hrvatskih skladbi.
Članice skupine Ri Dance plesnim će koracima dopratiti posjetitelje do Trsatskog kaštela, nakon čega će plesnim koreografijama upotpuniti ovu večer u znaku svjetlosti i plamenova svijeća.

U utorak se ulaz u park za posjetitelje otvara u 21.30 sati, kaštel će svoja vrata otvoriti u 22 sata, a programski dio započinje u 22.15 sati. Ulaz je slobodan.

Ovogodišnje Ljeto na Gradini počiva na konceptualnim manifestacijama koje su karakteristične po tome što su namijenjene isključivo prostoru Trsatskog kaštela te kao takve dišu i žive zajedno s njegovim zidinama. Šest konceptualnih manifestacija čine i zanimljiv turistički proizvod s obzirom da su osmišljene i kreirane bez jezične barijere, zbog čega su jednako zanimljive i lokalnom stanovništvu, ali i turistima koji u ljetnim mjesecima posjećuju grad Rijeku.

Povrh originalnih tematsko – konceptualnih manifestacija kao što je plesni performans Gradina Dance Art, modna poslastica City 45 20, igra svjetla – Light transformation Gradina, Taste & Music – manifestacija koja spaja gastronomiju i glazbu te Baltazar na Gradini – manifestacija posvećena znanosti, Ljeto na Gradini obiluje glazbenim, scenskim, umjetničkim te edukativnim programom. Ovog ljeta održat će se čak 18 programa u kojima će sudjelovati 253 izvođača iz 7 zemalja, od čega valja izdvojiti koncert Bože Vreće i The Frajli, kao i tri izvrsne dramske predstave. Glazbeni dio programa upotpunit će i koncert glazbenog orkestra Popsid iz Estonije, zatim koncert Vivien Gallette i Natka Štiglića, a gitarist Ivan Pešut održat će koncert posvećen Ericu Claptonu. BSH Trsat Castle | Adria Sunset Sessions na Gradinu donosi izvrstan party, a održat će se i Gradina no limit – manifestacija koja okuplja umjetnike te PAR Gradina znanja – finale poduzetničkog kampa.