Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Ljeto u prijestolnici, Slatko i slano, Vijesti

Mali riječki karneval u režiji EASA-e

Centrom Rijeke će u nedjelju 29. srpnja proći karnevalska povorka sastavljena od oko 600 sudionika 38. skupa europskih studenata arhitekture EASA.

Polazak povorke planiran je ispred zgrade Exportdrva s početkom u 18 sati, a maskirani studenti arhitekture uputit će se preko središta grada, proći Korzom i nastaviti hod do Hartere. EASA Karneval inače je interno događanje u sklopu svakog EASA skupa na kojem studenti kostimima predstavljaju svoju zemlju, a ovom su prilikom svoj Karneval odlučili pokazati i javnosti.

EASA se održava u Rijeci od 21. srpnja do 4. kolovoza u sklopu Ljeta u prijestolnici, kao dio programskog pravca Slatko i slano projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Naziv ovogodišnjeg Skupa je RE:EASA, a u sklopu tema koje sudionici propituju ideje su vezane uz prostorni i društveni kontekst Rijeke te otkrivanje novih načina iskoristivosti vrijednih gradskih prostora.

Osim ove nedjelje, priliku da se upoznaju s EASA-om građani će imati još 4. kolovoza kada će ispred Exportdrva, a kasnije i na panoima na Korzu, biti postavljena završna izložba radova nastalih za vrijeme ovoga Skupa.