Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Kuhinja različitosti, Vijesti

Međunarodni kazališni umjetnici predstavljaju svoje radove u nastajanju na atraktivnim riječkim lokacijama

MAKE A MOVE Lab u Rijeci je okupio 10 inozemnih i 10 lokalnih i regionalnih umjetnika koji su tokom svog boravka u Rijeci razvijali ideje u izvedbene radove koje možete pogledati u obliku prezentacije radova u nastajanju u utorak, 17. rujna 2019. s početkom u 17.00 sati na sljedećim lokacijama: izlozi i ulice u centru grada, krov Robne kuće RI te u Teatru Fenice – Opera.

Od 10.09. u Rijeci boravi 10 međunarodnih kazališnih umjetnika koji su razvijali svoje umjetničke radove na sljedećim lokacijama: Opera – Teatro Fenice, krov Robne kuće RI, Varteksovi izlozi u centru grada te okolne ulice. Međunarodnim umjetnicima se u razvijanju umjetničkih izvedbi pridružilo i 10 lokalnih i regionalnih umjetnika (Kristina Kekica Paunovski, Uroš Mladenović, Sendi Bakotić, Andrea Crnkovic, Maja Kalafatić, Maja Kovač,Iva Korbar, Frane Meden, Miljena Vuckovic, Nika Korenjak).
Prezentacije radova u nastajanju započet će okupljanjem publike ispred Robne kuće RI u 17.00 sati kada publika zajedno s vodičem odlazi na prvu izvedbu koja će se održati u Varteksovim izlozima.  Zatim publika odlazi na krov Robne kuće RI s kojeg gledaju sljedeću izvedbu koja se odvija na okolnim ulicama, i naposljetku, prezentacija završava izvedbom u Operi – Teatro Fenice.

Zbog ograničenog broja publike, molimo sve zainteresirane da rezerviraju svoje mjesto putem emaila info@krila.org ili na broj telefona 0953965149.
Ulaz je besplatan.
Saznajte više na www.krila.org.

Sve navedeno se događa povodom održavanja MAKE A MOVE Laba u Rijeci “Kazališne prakse na specifičnim lokacijama i publika” čiji je fokus na razmjeni različitih suvremenih izvedbenih kazališnih praksi i pristupa na specifičnim lokacijama i razvoju publike.

Fokus jednoga dijela Laba u Rijeci je u istraživanju mogućnosti različitih prostora te razvijanje ideja u umjetničke radove. Drugi dio Laba u Rijeci je posvećen povećanju konkurentnosti umjetnika u  izradi učinkovitog i konkurentnog prijedloga za prikupljanje bespovratnih sredstava kao i na suočavanje s financijskim i upravljačkim izazovima nakon uspješne prijave za financijsku potporu.

Lab u Rijeci će se razvijati pod mentorstvom međunarodnih eksperata u području poduzetništva u kulturi i u suradnji s međunarodnim i lokalnim umjetničkim suradnicima.

MAKE A MOVE Lab u Rijeci predstavlja drugi od ukupno tri Laba (Galway, Rijeka i Targu-Mures) koji zajedno čine projekt Make a Move – umjetnički inkubator za suvremeno europsko neinstitucionalno kazalište čiji je vodeći partner Kreativni laboratorij suvrenog kazališta KRILA. MAKE A MOVE Lab u Rijeci dio je projekta Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, programskog pravca Kuhinja različitosti, a za cilj ima istraživati i razvijati inovativnu stvaralačku radnu sredinu i uvjete u kojima će male nezavisne organizacije i slobodni umjetnici prvenstveno iz područja suvremenog i fizičkog kazališta moći razvijati svoje umjetničke i profesionalne vještine, kao i svoje produkcijske prijedloge od faze kreativne ideje do faze završne kazališne produkcije.