Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Kulturna diplomacija, RiHub, Učionica, Vijesti

Međunarodnu konferenciju Brendiranje kulture otvorit će Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović

Zbog velikog interesa za međunarodnu konferenciju Brendiranje kulture, u organizaciji Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, događanje će biti održano na kampusu Sveučilišta u Rijeci i u Art-Kinu pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović. Rok prijave na konferenciju, koja će ugostiti brojne renomirane stručnjake koji će govoriti o trendovima i izazovima u brendiranju kulture, produžuje se do 25. veljače 2019. godine.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović otvorit će konferenciju pozdravnim govorom 28. veljače u 9:45 sati, a sastat će se i s prisutnim predstavnicima jedinica lokalne samouprave te predstavnicima programskih pravaca projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture – 27 susjedstva i Lungomare. Predsjednica je prošle godine osnovala radnu skupinu za brendiranje Hrvatske, a na sastanku će između ostalog govoriti o planiranom projektu nacionalnog brendiranja.

Konferencija će se održati na sljedećim lokacijama:

  • veljače – Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci (kampus na Trsatu), Radmile Matejčić 3
  • ožujka – Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci (kampus na Trsatu), Sveučilišna avenija 4
  • ožujka – Art-Kino Croatia, Krešimirova 2

 Popratni program konferencije je izložba plakata s logotipima prepoznatljivih hrvatskih kulturnih proizvoda (muzeja, festivala, događanja i institucija), koja će se u prostoru riječkog RiHuba (Ul. Ivana Grohovca 1/a) otvoriti 28. Veljače 2018. u 18 sati.

Detaljan opis programa i popis predavača pronađite na stranicama konferencije.

Puna cijena kotizacije nakon rasprodanih early bird ulaznica iznosi 750,00 HRK + PDV. Za kupnju ulaznice potrebno se prethodno prijaviti preko obrasca na internetskoj stranici do 25. veljače 2019.

Gostovanje Erika Kesselsa omogućilo je Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj.