Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Doba moći, Vijesti

[Muzej grada Rijeke] Održana edukativna radionica „Brod 8961248“ i predstavljanje edukativnih publikacija

U petak, 17. svibnja održano je predstavljanje edukativnih publikacija „Brod 8961248“ kroz edukativnu radionicu za djecu u sklopu programa međunarodnog Dana muzeja u Muzeju grada Rijeke.

Edukativna radionica namijenjena je učenicima 3. – 6. razreda osnovne škole, s fokusom na promociju edukativnih materijala dizajniranih s namjerom senzibiliziranja najmlađih uzrasta o temema iz povijesti Rijeke, industrijske baštine i broda „Galeb“, koji će 2020. godine pod stručnim vodstvom Muzeja grada Rijeke otvoriti svoja vrata kao obnovljeni brod-muzej.

Publikacije „Brod 8961248“ namijenjene su trima uzrastima, učenicima 1. do 4., 5. – 8. razreda osnovne škole te učenicima srednjih škola. U nastanku publikacija sudjelovali su studenti Sveučilišta u Rijeci. Nakladnici edukativnih publikacija su Muzej grada Rijeke, Rijeka 2020 i Sveučilište u Rijeci, a dodatnu financijsku potporu za njih pružila je Primorsko-goranska županija.

Edukativnu radionicu vodio je tim Sveučilišta u Rijeci u suradnji s muzejskom pedagoginjom MGR-a, Josipom Verbanac. Okupljenim učenicama predstavljene su teme najranijeg dijela povijesti broda Galeb, obrađenog na prilagođen način u edukativnim materijalima, koji će do isteka zaliha biti dostupni najmlađim korisnicima u Muzeju grada Rijeke.

Foto: Marija Lazanja Dušević – Muzej grada Rijeke