Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
27 susjedstava, Vijesti

Na Drenovi kreće „Bolje vas našli“, platforma susreta, druženja i razmjene

U okviru programskog pravca 27 susjedstava u studenom počinju mala, lokalna druženja članova zajednica uključenih u susjedstva na području Rijeke. Druženja nose naziv “Bolje vas našli” a njihov je cilj potaknuti komunikaciju između timova, dijeljenje iskustava i znanja te podržati lokalna događanja unutar susjedstava.

Prvo druženje bit će organizirano 22. studenog na Drenovi, riječkom kvartu koji je aktivan, poduzetan i uvijek ispred vremena u izboru i aktualnosti tema koje su im u fokusu.

Zajednica Drenove za otvaranje ciklusa osmislila je program pod nazivom Ludo, luđe, najluđe – vrijeme ili zaljubljenici u meteorologiju? koji se 22. studenog od 18 sati održava u Zavičajnom muzeju Drenove (Drenovski put 138a).

Susret susjedstava u Drenovi koindicira s devetim Mediteranskim klimatskim forumom (MedCOF) programom Svjetske meteorološke organizacije za povećanje dostupnosti klimatskih usluga prilagođenih korisniku, koji se 23. studenog događa u Zagrebu, a na kojem će prisustvovati 40 znanstvenika i stručnjaka za sezonske prognoze iz mediteranskih zemalja Europe, Azije i Afrike.

Susjedstvo Drenova kao protuteža dominantnim strategijama u fokus stavlja meteorologiju koja pripada zajednici. Osim toga razgovor o vremenu je fascinatna tema, i svakako najčešća o kojoj možete razglabati i s apsolutnim neznancem, a neki upravo takve razgovore smatraju dijelom svog nacionalnog identiteta. Kako bilo, upravo teme o vremenu, prognozama, mikro-klimatskim okolnostima i gorućoj temi opstanka mreže automatskih metero stanica koje održavaju metero entuzijasti dio su razgovora i neformalnog druženja u ovoj zajednici.

Program:

18:00 – Dragica Fadljević, Damir Medved – predstavljanje projekta RPLP – Riječki program lokalnog partnerstva
18:15 – projekcija dokumentarnoga filma u edukativne svrhe „Amazing Lighning Strikes
18:30 – Zoran Dragić s nezavisnog portala pljusak.com uvest će nas u temu „Mreža automatskih stanica” – tko, što i za koga?!“
18:50 – Damir Medved – „Meterologija u toplesu“ ili o estradizaciji meteorologije
19:05 – Bojan Grbavac nezavisni portal Rimeteo – značaj lokalnih meteoroloških podataka i njihova popularnost kod građana, Genovska ciklona – zašto nam je važna u Rijeci i okolici
19:20 – Kristian Benić (GKR) – Kvartovske spike – ne damo svoju meteo stanicu – aktivizam, kultura, edukacija
19:35 – druženje uz meteo teme i “thunder coctails“;

Flyer događanja preuzmite OVDJE.