Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Ljeto u prijestolnici, Vijesti

Najmlađi posjetitelji Gradskog kazališta lutaka Rijeka uživali u predstavi Ježeva kućica

„Po šumi širom, bez staze puta, Ježurka Ježić povazdan luta“. Početak je to popularne slikovnice Ježeva kućica, proizašle iz pera Branka Čopića u kojoj već godinama uživaju generacije i generacije djece, a Gradsko kazalište lutaka Rijeka potrudilo se da i naše najmlađe sugrađane upozna s ovom pričom. Za kraj ljeta izveli su u četvrtak, 27. kolovoza u svojoj kući Ježevu kućicu koja je na programu još i danas, 28. kolovoza u 18 sati i u subotu, 29. kolovoza u dva termina – u 11 i u 18 sati.

Ježurka Ježić svakodnevno luta šumom, te je vrlo poštovana među šumskim životinjama. Jednoga dana, Ježurka je pozvana na maratonski ručak kod Lije Mice, na što ona rado pristaje.
Nakon četverosatnog prežderavanja, sve su životinje zaspale, a jedino se Ježurka vraća kući. Liju, medu, vuka i divlju svinju zanima što li to Ježurka kod kuće, toliko važnog, skriva… Kada otkriju, čudom se čude, a Ježurka im otkriva tajnu svog doma.

Ježurku Ježić utjelovljuje Karin Fröhlich, Lisica Mica je Almira Štifanić, uloga Mede dodijeljena je Zlatku Viciću, odnosno Damiru Orliću, Divlja svinja je David Petrović, iza Vuka se skriva Alex Đaković, dok Poštara Zeca glumi Andrea Špindel.

Riječki lutkari za ovu su predstavu na „Naj, naj, naj festivalu“ u Zagrebu osvojili nagrade na najbolju žensku ulogu (Karin Fröhlich), najbolju kostimografiju (Ljubica Wagner) i najbolju scensku glazbu (Hrvoje Hegedušić).