Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Tribine i promocija, Vijesti

Nastavak javne rasprave o konceptu kandidature

Javna rasprava o kandidaturi Grada Rijeke za EPK 2020, održat će se u Art-kinu u srijedu, 16. srpnja s početkom u 18.30 sati. O prijedlogu koncepta govorit će članovi radne skupine za izradu prijedloga koncepta: Idis turato, Oliver Frljić, Marin Blažević i Slaven Tolj.

Potaknut će se rasprava o mogućim programskim temama, o načinima uključivanja različitih dionika u projekt, o tome što će se očekivati od predlagatelja programa, europskoj dimenziji projekta (koje teme nas povezuju s Europom), na koji način povećati odaziv građana i na koji način ih uključiti u program, koje šire kulturne teme uključiti (sport, religiju, gastronomiju….).
Nakon rasprave svi su pozvani na druženje uz piće i film (“U glavi Llewyna Davisa”).

Prijedlog koncepta kandidature prvi put predstavljen je javnosti 13. lipnja 2014. godine, nakon objave natječaj za EPK 2020 koje je raspisalo Ministarstvo kulture RH. Prijedlog Koncepta kandidature izradio je tim stručnjaka koji čine Idis Turato, Marin Blažević, Mani Gotovac, Slaven Tolj, Ingeborg Fülepp, Oliver Frljić i Kristian Benić. Koncept se temelji na četiri ključne odrednice – rad, manjine, voda i luka – koje predstavljaju vrijednosti duboko utkane u povijesni identitet Rijeke. U njima se istovremeno zrcale i temelji Europske unije: multikulturalnost, raznolikost, tolerantnost, otvorenost za dijalog i suradnju.

Prije završne izrade koncepta i prijavnice Grada Rijeke za EPK 2020. održat će se više javnih rasprava i radionica, a u tijeku su i e-konzultacije o konceptu kandidature kojima se može pristupiti preko web stranica Grada Rijeke, koje traju do 18. srpnja.

Po završetku rasprave i e-konzultacije, prema pristiglim prijedlozima i komentarima šire javnosti, utvrdit će se finalni Koncept kandidature temeljem kojeg će Rijeka ispuniti prijavnicu za EPK.