Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Civilne inicijative, RiHub, Vijesti

Natječaj za najbolju amatersku fotografiju projekta „Ri Urban Inclusive Walking 2020 – za održivu i inkluzinu Rijeku“

U sklopu projekta „Ri Urban Inclusive Walking 2020 – za održivu i inkluzivnu Rijeku“, uz podršku Civilnih inicijativa projekta Rijeka 2020 – Europske prijestolnice kulture, Društvo za istraživanje i potporu (DIP) objavljuje natječaj za najbolju amatersku fotografiju.

Cilj je okupljanje fotografa amatera koji će popratiti aktivnosti provedbe tečaja nordijskog hodanja po Rijeci i objektivom zabilježiti društvenu inkluziju, solidarnost, povjerenje i dostupnost fizičke aktivnosti u gradu koji hoda. Sudionici mogu poslati po 10 fotografija za svaku od tema.

Kakve se fotografije traže?
Teme natječaja su:
– „Grad koji hoda“
– „Povjerenje i solidarnost u hodu“
Tema „Grad koji hoda“ se odnosi na praćenje aktivnosti nordijskog hodanja od točke polaska iz ulice Ivana Dežmana 3, u prostorima DIP-a, gdje sudionici dobivaju upute, preko Korza, sve do gradske šetnice Molo longo.

Što je to nordijsko hodanje?
Nordijsko hodanje je noviji oblik tjelesne aktivnosti primjeren svim dobnim skupinama, a lako i jednostavno se izvodi na većini terena i u bilo koje godišnje doba. Pogodno je za razvoj snage i izdržljivosti. Prilikom hodanja koriste se posebno dizajnirani štapovi (Nordic walking štapovi).

Što je povjerenje i solidarnost?
Tema „Povjerenje i solidarnost u hodu“ se odnosi na zabilježavanje trenutaka povjerenja i solidarnosti između građana Rijeke u 2019. godini.
Zajednice s više povjerenja građana u građane i institucije imaju i veće blagostanje. Zajednice koje više surađuju i iskazuju više solidarnosti također imaju veće blagostanje. Kako bi imali povjerenja jedni u druge moramo imati i zajedničke vrijednosti i norme odnosno kulturu! Kakva je riječka kultura?

Kako se prijaviti?
Fotografije se šalju isključivo e – poštom na email: dip.riuw.epk2020@gmail.com, s naznakom za natječaj „Povjerenje i solidarnost u hodu“, s ispunjenom prijavnicom koja će biti dostupna na Facebook stranici projekta Ri Urban Inclusive Walking 2020.

Tehničke specifikacije: Fotografije trebaju biti imenovane po temama i u JPG formatu, pojedinačne veličine ne veće od 4 MB, u rezoluciji 300 dpi. Također važno je da slike budu bez većih intervencija u photoshopu, te bez autorskih potpisa i rubova.
Mjesto i vrijeme održavanja izložbe bit će naknadno objavljeni na Facebook stranici projekta.

Pozivamo sve zainteresirane građane/ fotografe amatere da se prijave najkasnije do 4.6.2019. godine na e-mail: dip.riuw.epk2020@gmail.com

Autorsko pravo: autor ispunjavanjem i slanjem prijavnice daje suglasnost organizatorima natječaja da bez naknade mogu objavljivati prijavljene fotografije uz jasan potpis autora, u svrhu promocije ovog projekta. Autor ispunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuje da će poslati autentične snimljene fotografije, te preuzimaju odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija. Organizator će koristiti prijavljene fotografije za popularizaciju projekta „Ri Urban Inclusive Walking 2020“, te poticanje fotografskog stvaralaštva kroz prikaz solidarnosti, povjerenja i zdravog načina života.