Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
27 susjedstava, Vijesti

Noć leptira – edukativni program u Brodu na Kupi

Nositelj inicijative susjedstva Brod na Kupi – Prirodoslovni muzej Rijeka poziva na edukativni program “Noć leptira” koji će se održati u subotu 13. Srpnja s početkom u 19 sati. Okupljanje je pokraj Kaštela Zrinski, u središtu mjesta Brod na Kupi.

Na Noći leptira upoznat ćete hladnokrvne kukce, izvrsne letače koji se odlikuju različitom veličinom i oblikom tijela te šarenilom boja, uvidjet ćete zašto su dobri biopokazatelji i na koji način doprinose opstanku ekosustava. Znate li da su pojedini noćni leptiri aktivni i danju, da su pojedini izrazito ugroženi i njihovim bi se nestankom potpuno promijenio današnji svijet, da neke vrste gusjenica negativno utječu na čovjeka jer izazivaju alergijske reakcije, da su najmanji i najveći leptir u Europi upravo noćni leptiri?

Dođite u Dolinu leptira, saznajte mnoge njene zanimljivosti i promotrite kukce koje će privući svijetlosna piramida, a o njima će govoriti prof.dr.sc. Mladen Kučinić s Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

• program se odvija u Brodu na Kupi, u subotu 13. srpnja 2019., od 19 sati
• namijenjen je obiteljima s djecom i odraslima
• uz djecu je obavezno prisustvo roditelja/pratitelja (jedne osobe)
• program je besplatan, te nije potrebna najava dolaska
• voditeljice: dr.sc. Željka Modrić Surina, Nadia Dunato Pejnović

Edukativni program se provodi uz manifestaciju 7. međunarodni kupski noćni polumaraton Utrka prijateljstva u organizaciji Udruge za sport, rekreaciju i turizam Kupa i suradnika.