Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
27 susjedstava, Vijesti

Nordijsko hodanje i ekološka akcija uređenja područja Mistraž u sklopu programa Susjedstva Pehlin EPK

U subotu, 14. studenog 2020.g. od 9.00 do 14.00 sati na bari Mistraž u susjedstvu Pehlin, jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, održat će se poludnevno događanje na otvorenom.

U sklopu događanja bit će organizirano nordijsko hodanje trasom koja prolazi šumom uz baru Mistraž kao i ekološka akcija uređenja nekih od sadašnjih i budućih punktova dječjih igrališta i trim vježbališta na tom području.

Okupljanje šetača i volontera planirano je za 9.00 sati u parku Mihovilić (Androv breg), kod rampe za Mistraž, a svoj dolazak potrebno je prijaviti putem broja telefona Mjesnog odbora Pehlin 051/269-617.

Pehlin je jedna od zelenih zona grada Rijeke, bogata šetnicama koje vode kroz parkove i šume.

Prirodna lokva Mistraž je poput jezerca u šumi i jedna je od rijetkih sačuvanih lokvi na riječkom području na kojoj se stanovnici Pehlina tradicionalno druže na Ribarskoj noći i ekološkim akcijama koje organizira Vijeće Mjesnog odbora Pehlin, jedan od nositelja inicijative susjedstva Pehlin EPK.

Pehlinska inicijativa objedinjava različitosti sa željom da se potakne međusobno upoznavanje i bolje razumijevanje onih koji tamo žive, ali i onih koji će Pehlin tek posjetiti, a sve započinje aktivnostima kojima se želi doprinjeti aktivnom i zdravom životu svih građana Rijeke.

Potičući zdrav život i boravak u prirodi istovremeno vodeći brigu o okolišu, susjedstvo Pehlin ususret glavnom programu Dana susjedstva Pehlin koji će se održati u prosincu, ovime počinje sa svojim aktivnostima. 

Događanje je organizirano uz poštivanje svih važećih mjera za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Svi se sudionici pozivaju na pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te ispravno nošenje zaštitnih maski za lice. Ne preporučuje se dolazak osobama starije životne dobi ili oboljelima od kroničnih bolesti.