Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Dopolavoro, Vijesti

Novi svjetski poredak: najavljujemo vruć simpozij o blockchainu!

Udruga Drugo more u sklopu programskog pravca Dopolavoro 15. i 16. veljače u Filodrammatici organizira simpozij “Novi svjetski poredak: Blokchain”.

U fokusu mu je sve prisutnija nova, misteriozna i kontroverzna tehnologija blockchaina koja, osim što je osnova postojanja digitalnih valuta poput bitcoina, omogućava i nove oblike upravljanja i razmjene koji će neupitno utjecati na cjelokupno društvo.

Cilj dvodnevnog simpozija je proširiti pogled na blockchain tehnologiju i njezinu upotrebu izvan sfere kriptovaluta.

Događaj će okupiti ljude koji će podijeliti svoja iskustva s implementacijom blockchain tehnologije u različite projekte iz područja održivog razvoja, humanitarnog rada, društvene i financijske pomoći obespravljenima i siromašnima, te novih načina financiranja kulturne i umjetničke produkcije. Pritom će uvodno izlaganje o tome što je uopće blockchain tehnologija održati informatički novinar, ekspert za slobodni softver i jedan od vodećih domaćih informatičara – Radoslav Dejanović.

Članica uredničkog tima Ruth Catlow iz londonske organizacije Furtherfield predstavit će knjigu Artists Re:Thinking the Blockchain, koja pruža pogled na umjetničke, spekulativne, konceptualne i tehničke aspekte spomenute tehnologije.

U dvama panelima o društvenim i umjetničkim implikacijama blockchaina sudjelovat će i umjetnici Paul Kolling, Jaya Klara Brekke i Max Dowey, čiji radovi čine dio izložbe Novi svjetski poredak koja će biti otvorena u galerijskom prostoru Filodrammatice.

Izložba se u galeriji Filodrammatica otvara u četvrtak 15. veljače u 20 sati, i ostaje otvorena do 9. ožujka. Ulaz je besplatan, a više o izložbi saznajte OVDJE.

Za glazbeni dio programa pobrinut će se lokalne legende elektronske scene, koji pod imenom Transponder od sredine 90-ih godina drmaju tkivom riječkog undergrounda. Nastupit će u OKC Palach, u petak 16.2. od 21 sat.

Cjelokupan program provjerite OVDJE