Programski pravci

Glavni program Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture podijeljen je na sedam tematski definiranih programskih pravaca, odnosno cjelina koje se međusobno isprepleću. Svaki programski pravac obuhvaća niz zasebnih programa i događanja, a razvijen je suradnjom brojnih domaćih i stranih partnera. Uz to, definiran je i niz važnih posebnih događanja i projekata koji objedinjuju raznolikost tema ili reprezentiraju vrhunsku europsku umjetnost, kao dodanu vrijednost glavnog programa.

27 susjedstava

27 susjedstava

Programski pravac 27 susjedstava okuplja susjedstva diljem Primorsko-goranske županije i svako od njih povezuje sa susjedstvom iz jedne od dvadeset sedam zemalja članica Europske unije.
Doba moći

Doba moći

Program Doba moći inspiriran je Rijekom kao laboratorijem europske povijesti te progovara o različitim oblicima i odnosima moći.
Dopolavoro

Dopolavoro

Dopolavoro izložbama, kazalištem i operom, ali i zabavnim spektaklima koje prati bogat izdavački program, govori o radu i novim tehnologijama.
Dječja kuća

Dječja kuća

Dječja kuća namijenjena je djeci i svima koji se tako osjećaju, a u prvi plan stavlja kreativnost djece.
Kuhinja različitosti

Kuhinja različitosti

Kuhinja različitosti posvećena je migracijama i manjinama, neobičnim spojevima glazbe, kulinarstva, umjetnosti i aktivizma.
Lungomare Art

Lungomare Art

Serija od deset trajnih instalacija suvremene umjetnosti inspiriranih Kvarnerom, postavljenih na devet lokacija duž kvarnerske obale i na otocima, predstavlja suvremenu umjetnost koja izlazi iz muzeja i susreće se s lokalnim zajednicama.
Slatko i slano

Slatko i slano

Programski pravac Slatko i slano aktivira prostor na kojem se spajaju rijeka Rječina (slatko) i more, Riječki zaljev (slano).
Izvan pravaca

Izvan pravaca

Program Izvan pravaca sastavljen je od niza posebnih događanja i projekata koji objedinjuju raznolikost tema Rijeke 2020 – EPK ili su pomno odabrani da bi predstavili raznolikost europskih kultura i vrhunsku umjetničku kvalitetu.