Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Dječja kuća, Kuhinja različitosti, Porto Etno, RiHub, Slatko i slano, Vijesti

Od danas nas potražite i na ITB-u, najvećem svjetskom turističkom sajmu u Berlinu!

Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture od danas se predstavlja na ITB-u, najvećem turističkom sajmu na svijetu, koji se od 7. do 11. ožujka održava u Berlinu.

Rijeku i njeno šire područje zajedno s TD RIJEKA 2020 d.o.o. predstavljaju i Turistička zajednica grada Rijeke, riječke putničke agencije (Travelana, Autotrans, MedAdria i My travel) te Jadran hoteli d.d.

Dizajn paviljona kojim se Rijeka predstavlja potpisuju poznati arhitekti Idis Turato te Ida Križaj Leko. Koncept predstavljanja osmislili su suradnici na projektu Marko-Luka Zubčić i Renato Stanković, dok su na pripremi promotivne brošure naslovljene „Rijeka City in Progress“ radili članovi EPK tima Bernard Koludrović (voditelj programa RiHub), Jelena Milić (koordinatorica programskog pravca Dječja kuća), Lela Vujanić (voditeljica programskog pravca Kuhinja), Jelena Androić (voditeljica odnosa s javnošću), Irena Kregar Šegota (direktorica Sektora za razvoj i strateška partnerstva) te Slaven Tolj (umjetnički direktor projekta Rijeka 2020 – EPK). Studio Sonda osmislio je dizajn brošure.

Za posjetitelje sajma ovim se predstavljanjem najavljuje da će Rijeka 2020. godine nositi titulu Europske prijestolnice kulture za što se već sada intenzivno priprema. Stoga će se na sajmu najaviti neka od najvažnijih događanja Rijeke 2020 – EPK koja se zbivaju ovog ljeta: otvorenje novog prostora kulturno-informativnog centra RiHub polovicom godine, zatim novo izdanje dječjeg festivala Tobogan krajem lipnja i početkom srpnja, međunarodna konferencija studenata arhitekture EASA u srpnju, 2. Bijenale industrijske umjetnosti u sklopu kojeg će posjetitelji imati mogućnost noćiti u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, od srpnja do listopada te novo izdanje festivala glazbe i hrane Porto etno u rujnu.

 

Fotografije riječkog paviljona na ITB-u potpisuje Maja Bosnić.