Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Upoznaj EPK, Vijesti

Odabrani DJ ambasadoRI

DIM, Kiano & Below Bangkok, Smeđi Šećer i Vladimir Wölfl pobjednici su DJ natječaja EPK AmbasadoRI. Prvu dvojicu izabrala je publike, lajkanjem mikseva na našoj Facebook stranici, dok su drugu dvojicu odabrao stručni žiri. Natječaj za EPK DJ-e raspisan je u suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom (podružnica Rijeka), a prijavilo se 13 DJ-a s odličnim miksevima na teme iz koncepta: rad, voda, različitost i luka. Sve pristigle mixeve možete i dalje slušati na našem YouTube kanaluWe’ve chosen the DJ’s.

DIM je u svojem mixu zanimljivog naziva „45°19’N 14°26’E“ pretočio u glazbu sjećanja koja ga najviše podsjećaju na Rijeku i kroz pet singlova, među kojima je Trifecta prvi i autorski, ispričao lijepu glazbenu priču o Rijeci.

Kiano & Below Bangkok poznati je DJ duo iz Opatije koji su se sa svojim miksom „Grad koji teče“ predstavili u nešto drugačijem izdanju. Inače deep house majstori za ovaj natječaj pripremili su 20 minuta chilla koji je kvalitetno prezentirao sve teme iz koncepta, što je publika očito i prepoznala.

Smeđi Šećer dočarao je Rijeku kroz retro zvuk koji i inače njeguje, a miks „Prema suncu“ otvara s riječkim bendom Art pollution trio. Kako sam kaže „Zadanim temama sam se pokušao približiti s više strana, što kroz riječi što kroz naslove, ali i poveznice tipa utjecaj strane glazbe na domaće glazbenike koja je u prošlosti stizala kroz našu luku“.

Vladimir Wölfl u miksu “Luka” dočarava zvukove rada i luke kroz raznolik izbor singlova. Od “Simfonije sirena” koja je snimljena 1922. godine na Kaspijskom moru, preko Bowieja do dvije elektro industrial autorske stvari kojima je zaključio ovaj miks, Wölfl sklada priču alternativne Rijeke, koja zaslužuje biti EPK 2020.

sec_for_2Gdin. Smeđi Šećer je nepatvoreni vinilni DJ koji od 2007. godine podastire riječke plesne podije uzavrelim funkom, soulom i dancefloor jazzom s 45ica, fleksica i ostalog roda opskurnih vinila. Životno posvećen pronalaženju apsolutne ugode, slaganju soničnih kolaža te iskopavanju iskonskog groovea – ogoljene i iskrene magije koja se može pronaći u rijetkim studijskim trenucima oviniljene diskografske povijesti. Ne uzima zarobljenike u svom eklektičnom freestyle predstavljanju tvrdih i sinkopiranih ritmova, a tome ste do sada mogli svjedočiti u svim riječkim klubovima, regionalnim žurkama i festivalima uključujući i sijaset žurki po Zagrebu i Ljubljani, u suradnji sa Zelenim Soncem (Lj) i Chakkinom Sobom (Zg). S legendarnim hrvatskim turntablistom DJ Jopom, organizira i vodi KopajOvo! klupske večeri posvećene dinamičnom miksu sirovih organskih ritmova na bazi deep funka, boom bap hip hopa i svega što ima smisla u tom klupskom trenutku, a da je sklono manualnoj manipulaciji hip hop DJ tehnikama. Jedan od rijetkih eksperata za raritetni yugo:funk/soul/jazz/disco u regiji, koji pritom koristi samo originalne medije isprešane za uporabu na plesnim podijima. Ploče mu se troše pri svakoj svirci, ali ti potrošeni dijelovi vinila pretvoreni u analogni zvuk ostaju ugrađeni u znojnim plesačima čime se zatvara energetski krug koji je ostao otvoren proizvodnjom ovog medija – dijagnoza opsesivno-kompulzivan. U posljednje je vrijeme žešće zabrijao na romsku glazbu koju smatra najautentičnijim prethistorijskim funk izražajem proizašlim s ovih prostora, ali isto tako i garažni rok i rani r’n’b za koje kaže da su dodali novu dimenziju matrici hrskavih bubnjeva koji čine zvučni zid svake njegove žurke . Sve dodatne informacije i novosti dobro promiješane u Kuhinji organskog zvuka http://smedisecer.net/ ili na SC-u https://soundcloud.com/smedi-secer.

SLIKAKiano & Below Bangkok elektronski su duo iz Opatije koji se sastoji od braće Amor i Amir Jashari. Rođeni u Rijeci, odrasli su u malom i sunčanom ribarskom gradiću Volosko, koji se nalazi u Kvarnerskom zaljevu na sjeverozapadnoj obali Jadranskog mora. Za svoj zvuk vole reći da je to Adriatic Dub i Deep sound. Amor aka Kiano jedan je od pionira house dj-a na ovim prostorima, te je prisutan na sceni i priznati je DJ već više od 20 godina. Osim dj-iranja bavi se produciranjem glazbe. Below Bangkok se u svirkama okušao nešto kasnije, iako je za gramofonima stajao još kao dječak osnovne škole. Produkcijom se bavi zadnjih desetak godina te su zajedno u tome postigli odlične rezultate i priznati su na svjetskoj deep sceni. Amor i Amir su vlasnici digitalnog labela Luna The Cat, na kojem izdaju vlastitu glazbu te paralelno sa time izdaju i na drugim labelima deep house glazbe. Nedavno je izašao njihov album “Deep Thoughts” koji je odlično dočekan i pohvaljen od više renomiranih i respektabilnih DJ-a i producenata.

merkl fotoDino Merkl

Rođen i živim u Rijeci. Posljednjih pet godina bavim se produkcijom elektronske glazbe, a prijava na Ri EPK natječaj moj je prvi glazbeni izlazak u javnost. Krajem 11. mjeseca ove godine planiram objaviti svoj prvi EP na kojem će se, uz dodatne dvije singlice, nalaziti i Trifecta (Original Mix), uvodni singl pobjedničkog miksa 45°19’N 14°26’E. Slijedi težak put, ali plan je sve više vremena i resursa ulagati u produkciju, te se uskoro početi predstavljati kroz live actove.

Follow: https://soundcloud.com/di_merkl

MMSU-Novi-List-23.01.2014-RiEPK2020Vladimir Wölfl
Po zanimanju informatičar sa dva fakulteta, oba nezavršena – mat./inf. na Filozofskom u Rijeci i Računalništvo-informatika u Ljubljani. Živio u Ljubljani pet godina, DJ-ao po partyjima uglavnom po Sloveniji i nešto malo po Rijeci i okolici. Na Radio Študentu upoznao Dejana Kneza iz Laibacha, nakon čega se 2007. godine vraća u Rijeku i sa Krešom Kovačičekom formira band/art-project “The Rat Singers” kojem se vrlo skoro pridružuje i Neda Šimić-Božinović te u toj postavi nastupaju na 29. RiRocku 2007. godine. 2013 komponirao glazbu za musical/operettu Teatra Rubikon “Coito Ergo Sum”, te sudjelovao u Kovačičekovom performansu Vdekja na 12. Danima Performansa u Varaždinu. Glazbom i glazbenom produkcijom se počeo baviti još ranih 90-ih, kada je skoro svakodnevno obilazio studio u Dragi kod Mladena Sriće, Sergija Salečića i Roberta Pilepića. Svira klasične orgulje, klavir, theremin, i nešto malo gitaru.