Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Tribine i promocija, Vijesti

Održan sastanak u MO Drenova na temu EPK 2020.

Sastanak potaknut skorom kandidaturom Grada Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. bio je prilika da se iznese želja za još čvršćom suradnjom Odjela za kulturu i mjesnih odbora. U ponedjeljak 14. listopada u radnom posjetu Mjesnom odboru Drenova i Zavičajnom muzeju Drenova (u osnutku) boravili su djelatnici Odjela gradske uprave za kulturu s pročelnikom Ivanom Šararom.

Pročelnika Šarara te voditeljicu-ravnateljicu Direkcije programa Odjela za kulturu Helenu Semion-Tatić, savjetnicu za međunarodnu suradnju Odjela Irenu Kregar Šegota i savjetnicu za kazališnu i scensku djelatnost Višnju Višnjić- Karković u prostoru Zavičajnog muzeja Drenova dočekali su predsjednik Vijeća mjesnog odbora Drenova Damir Medved (ujedno predsjednik Društva štovatelja baštine Bez granica), tajnica Mjesnog odbora Drenova Dolores Linić, predsjednica Udruge Dren Vesna Lukanović, predstavnik Pododbora za kulturu MO Drenova Christian Grailach, privremeni djelatnici Društva Bez granica/Zavičajnog muzeja te nekoliko članova drenovskih udruga.

Neposredni povod sastanku bili su preliminarni radni dogovori oko uključenja mjesnih odbora u program kandidature Grada Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine; no bio je to i povod da se djelatnici gradskog Odjela za kulturu osobno “na licu mjesta” informiraju o svemu onome što se na promociji kulturnog i društvenog života na Drenovi događa u posljednje vrijeme, a o čemu su – prema vlastitim riječima – već podosta toga dobroga čuli “iz druge ruke”. Drenovčani su još jednom mogli čuti pohvale za sve ono što rade posljednjih godina, zahvaljujući snažnom sinergijskom djelovanju Mjesnog odbora i drenovskih udruga, napose udruge Dren odnosno Bez granica, ali je sastanak bio i prilika da se pored svih ambicioznih planova istaknu i mnogi ograničavajući faktori u djelovanju aktivista-volontera i “kulturnjaka” u mjesnim odborima. Ti problemi se možda mogu riješiti i s malo napora, još boljom komunikacijom i ukazivanjem na neke “sitnice” čije rješavanje može donijeti mnogo toga dobroga za širu zajednicu, posebno na Drenovi.

(Robert Zeneral)