Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Ljeto u prijestolnici, Vijesti

Old Rock Delta – ispred Exporta “prašio” dobri stari rock’n’roll

U organizaciji Udruge riječkih rokera šezdesetih LP ROCK ispred Exporta na Delti u četvrtak, 10. rujna je održan koncert „Old rock na Delti“ na kojem su nastupili bendovi Exodus, Grupa Pan, Midnight Band i Crossfire, a publika je uživala uz staru rock glazbu, poglavito iz 60ih i 70ih godina prošlog stoljeća.

Udruga LP Rock već je dobro poznata po organizaciji ovakvih koncerata i druženja, inače se nalaze svakog drugog četvrtka na Botelu Marina, međutim zbog trenutne epidemiološke situacije i mjera koje su na snazi, odlučili su da dok vremenske prilike i temperature to dopuštaju, da je bolje da izađu na otvoreni prostor. A to im je onda omogućilo i da njihovoj zabavi prisustvuje i veći broj ljudi. Jer što više ljudi, to je zabava bolja.

A cijela priča oko osnivanja udruge LP Rock započela je 2013. godine promocijom knjige Velida Đekića „RED! RIVER! ROCK!“ koja govori o riječkom rock’n’roll-u šezdesetih godina prošlog stoljeća i koja se održala u prostoru nekadašnjeg disko kluba HUSAR koji je osnovan 1957. godine i bio je prvi disko klub u Jugoslaviji. Na toj su se promociji okupili „stari rockeri“, nastupio je i jedan bend okupljen upravo za tu prigodu, sastavljen od glazbenika koji su pred pedesetak godina svirali upravu u Husaru i sličnim prostorima u Rijeci i okolici. Promocija i druženje evocirali su stare uspomene, neki od prisutnih su zaključili da još imaju taj „groove“ u sebi i krenuli su u planiranje.

Lavinu je 2014. pokrenuo Aleksandar Sabalić (liječnik i pjevač Uragana i VIS-a „4M“) formiranjem iniciativnog odbora. Odbor je procijenio da raspoloženje koje je bilo prisutno na prezentaciji knjige nije zaboravljeno, da bi se broj zainteresiranih za druženje mogao kretati  između 50 i 100, da bi četiri druženja godišnje (jednom kvartalno) mogla zadovoljiti želje članova, da se na druženjima može očekivati odaziv od barem 30 do 40 ljudi, da bi se na druženjima vjerojatno našla dva-tri pojedinca voljna da zasviraju i zapjevaju, i da sve to opravdava osnivanje udruge. Jednom kvartalno im ipak nije bilo dovoljno, jer kao što je već spomenuto, nalaze se dva puta mjesečno i uživaju, kako u dobroj glazbi, tako i u dobrom društvu.

Od svog osnutka do danas kroz udrugu se aktiviralo 60-ak glazbenika, u 10 do 16 bendova, izvode rock’n’roll glazbu iz perioda od 1955. do 1975, a tijekom godina je kroz udrugu prošlo više od 1000 ljudi.

Dobru atmosferu koju njeguju na Marini ovoga puta su odlučili prebaciti ispred Exporta, a na kraju večeri nameće se jedan jedini zaključak – „stari“ rockeri se i danas i te kako dobro zabavljaju!