Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Dopolavoro, Vijesti

Omogućeno digitalno čitanje priloga 3. smjena, objavljeno u magazinu Gloria Glam

Prilog 3. smjena rezultat je timskog rada čiji koncept potpisuju Milijana Babić i Centar za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci, grafičko oblikovanje potpisuju Ana Tomić i Marino Krstačić-Furić, a fotografiju i styling Doris Fatur.

Projekt 3. smjena odnosi se na dva segmenta ženskoga rada i povezuje ideju rada i onu slobodnoga vremena, a, što je važnije, u svojoj naoko frivolnoj ulozi na specifične načine utječe na radni aspekt ženskih života.

U sklopu projekta provedeno je višemjesečno terensko istraživanje u riječkim salonima ljepote u kojima je intervjuirano šezdesetak korisnica. Na osnovi prikupljenog materijala nastaje multimedijalna izložba čiji je sastavni dio publikacija koja simulira ženski časopis, objavljena u magazinu Gloria Glam, u formi posebnog priloga koji je trenutno na kioscima.

Zbog izvanrednih okolnosti objavljujemo ga u digitalnom obliku na linku.

26. ožujka trebao je biti dan kada počinje višemjesečni program u okviru programskog pravca Dopolavoro otvorenjem izložbe 3. smjena u Galeriji Kortil, a samo nekoliko sati kasnije i otvorenje izložbe Crvena škola, Dubravke Ugrešić.