Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
RiHub, Vijesti

Plastični ocean kao tema novih Retox razgovora u RiHubu

Retox razgovori u RiHubu u srijedu 20. veljače ugošćuju udrugu za očuvanje Jadrana Green Flock.

Retox će se ovaj put baviti pitanjima kao što su – Kako u suvremenom društvu nastaje otpad i zašto ga nekoć nije bilo? Gdje se gomila otpad kojeg stvaramo? Koje su posljedice toga i kakve to ima veze s našim frižiderima?

Odgovore na ova pitanja saznajte na edukativnom predavanju osnivača Green Flocka. Upoznajte se s radom ove udruge za zaštitu okoliša i promicanje održivih načina života, te popričati o brojnim negativnim posljedicama onečišćenja okoliša plastičnim otpadom kojeg svakodnevno generiramo, s posebnim naglaskom na život u moru.

Plastične boce, opušci, vrećice i ostala ambalaža, u kombinaciji s ribarskim mrežama, bovama i kašetama predstavljaju prijetnju za cjelokupan podmorski život, a posljedično i za život ljudi. Saznajte kako promjenom ustaljenih navika možemo doprinijeti rješenju ovog problema, te poslušajte iskustva predavača u njihovim stremljenima za čišći Jadran, iz prve ruke.

Nakon predavanja prikazat će se dokumetarni film „Plastični Ocean“, sniman u više od 60 zemalja i u periodu od četiri godine. Da bi upozorio na alarmantno stanje u svjetskim morima i oceanima, redatelj Craig Leeson upustio se u putovanje s timom znanstvenika i istraživača, te razotkrio šokantne istine o zagađenju plastikom i ukazao na moguća rješenja. Film „Plastični ocean“ potakao je globalnu raspravu, utjecao na legislativu, prouzročio industrijske inovacije, natjerao trgovce da ponovno promisle svoje poslovanje, a potrošače da donose inteligentnije odluke prilikom kupnje.
Nakon projekcije slijedi mala rasprava.

Predavanje počinje u 18 sati, a projekcija filma u 19.30 sati. Ulaz je slobodan, a za dolazak nisu potrebne prijave.