Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Civilne inicijative, Vijesti

Počinje Festival održivosti

U petak i subotu, 18. i 19. rujna 2020.g. u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture održat će se Festival održivosti, namijenjen onima koji vole prirodu i teže ka jednostavnom i kvalitetnom životu, a u organizaciji Tranzicijske inicijative Rijeka. Prvoga dana, u petak, festival se od 18.30 sati održava u Prirodoslovnom muzeju Rijeka, a u subotu od 10 do 19 sati u Parku Vladimira Nazora.

Festival održivosti započet će u petak u 18.30 sati u Prirodoslovnom muzeju Rijeka, službenim otvorenjem i projekcijom filma “Moć zajednice”, o dosadašnjem radu Tranzicijske inicijative Rijeka.

U 19 sati, na istom mjestu, slijedi predavanje Veljka Armana Linte pod nazivom Što sve treba biti održivo da bi kuća bila održiva? U 20 sati Ana Armano Linta održat će drugo po redu predavanje, na temu Skriveni svijet eko sela.

Subotnji se program sastoji od radionica, cooking showa, predavanja, obilaska botaničkog vrta, programa za djecu, ugostiteljske ponude i glazbenih nastupa, a odvijat će se tijekom cijelog dana u Parku Vladimira Nazora u centru Rijeke.

Sav je program Festivala održivosti besplatan za sve posjetitelje, a radionicama se zainteresirani mogu priključiti samim dolaskom u park te prijavom na info-štandu na ulazu. Kako bi se stvaralo što manje otpada preporuka je donijeti svoj pribor za jelo i piće.

Projekt koji provodi Tranzicijska inicijativa Rijeka, realizira se uz potporu sudioničkog programa Civilne inicijative Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. Cilj programa Civilne inicijative je aktivno uključivanje građana u kreiranje kulturnih i društvenih programa te poticanje produkcijskih i organizacijskih kapaciteta neformalnih civilnih grupa i pojedinaca.

 

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze virusom COVID-19. Radi zaštite općeg zdravlja, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski, dok će se na ulazu posjetiteljima mjeriti temperatura i provoditi preporučena evidencija posjetitelja.