Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Ljeto u prijestolnici, Vijesti

Pop-orkestralno osvježenje na Gradini uz estonski Popsid

Pred nama je još jedna postaja Ljeta na Gradini – u ponedjeljak 13. kolovoza u goste Trsatskom kaštelu dolazi glazbeni orkestar Popsid.

Popsid je osnovan 1947. godine i danas djeluje kao orkestar limene glazbe Sveučilišta u Tartuu, jednog od najvećih estonskih gradova. Orkestar vode Kätlin Virgo i Sirje Vasmann-Perend, a zanimljivo je i kako je prvi voditelj orkestra, Enno Tubli, koji je bio student kada se orkestar osnovao – i danas dio organizacije.

Popsid je veseo i vedar orkestar koji okuplja članove različitih interesa i uzrasta, a trenutno broji čak 50 članica i članova. Nastupaju na različitim manifestacijama, a nekoliko puta godišnje održavaju koncerte te svake godine otputuju u neku stranu zemlju kako bi kroz glazbu i svoje nastupe upoznali nove kulture, običaje, ali i sklopili prijateljstva te stekli nezaboravno iskustvo.

Njihov je moto zabava, a na Trsatskom će kaštelu posjetiteljima prirediti upravo to – zabavan koncert čiji repertoar sadržava obrade popularnih hitova, ali i nekih starijih uspješnica.

Koncert počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan.