Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Učionica, Upoznaj EPK, Vijesti

Poziv kulturnjacima za sudjelovanje u projektu Lab for European project making

Kulturni djelatnici koji žele ojačati svoje vještine upravljanja velikim projektima na međunarodnoj razini imaju priliku sudjelovati u projektu Lab for European Project Making. LAB for EPM je dio sveobuhvatnog programa jačanja kapaciteta Učionica/Classroom u okviru programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Devetodnevni edukacijski ciklusi održat će se tijekom 2017. i 2018. godine, a organizatori su gradovi nositelji titule Europske prijestolnice kulture: Rijeka 2020, Novi Sad 2021 i Temišvar 2021. Projektni partneri su Matera 2019, Plovdiv 2019 i Elefsina 2021.

Lab for European Project Making, prilagođen voditeljima kulturnih projekata i kreativnim producentima, ponudit će niz obrazovnih modula, alata i priručnika za učenje temeljeno na praksi, uspješnim iskustvima i postojećim europskim programima obuke.

Glavni cilj je značajno proširiti kapacitete budućih Europskih prijestolnica kulture, kako na lokalnoj, tako i na transnacionalnoj razini, tj. osmisliti, financirati i realizirati europske kulturne projekte većih razmjera.
Također, programom se želi postići umreženost na teritoriju jugoistočne i središnje Europe te time omogućiti usklađeniju i učinkovitiju izgradnju kapaciteta između Hrvatske, Srbije, Rumunjske, Bugarske, Grčke, Mađarske i Italije. Obuka će se ostvariti kroz nekoliko participativnih grupnih rasprava i edukativnih radionica.

LAB for EPM će u fokusu imati tri teme obrađene kroz tri modula.
Prvi modul LAB 1: JAVNOST održat će se u Temišvaru u prosincu 2017. godine, LAB 2: PRODUKCIJA održat će se u Novom Sadu u travnju 2018. godine, a zadnji LAB 3: PROGRAM/POLITIKA održat će se u Rijeci u srpnju 2018. godine.

Neki od gostujućih stručnjaka/mentora su Cristina da Milano, Francois Matarasso, Trevor Davies, Julia Pagel, Adam Jeanes, Dušan Kovačević i gostujući govornici: Milena Dragičević Šešić, Barbara Gessler, Iker Tolosa i Nevenka Kopišek.

Tim kojeg čine voditelji partnerskih EPK-ova odabrat će trideset kandidata koji će sudjelovati u programu. Organizatori snose sve troškove sudjelovanja (putni troškovi, smještaj, hrana, edukacija).

Krajnji rok za prijavu je 15. kolovoz 2017., a popis odabranih sudionika objavit će se 15. rujna 2017. godine.

Više o uvjetima i kriterijima prijave možete pročitati OVDJE, a za prijavu slijedite poveznicu.