Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Slatko i slano, Vijesti

Poziv plesnim profesionalcima i ljubiteljima suvremenog plesa

Pozivamo plesne profesionalce – plesne umjetnike, producente, programatore, novinare koji prate plesnu scenu, kao i publiku koju zanima suvremeni ples, na 3 dana online Spring Forward festivala koji će se održati u sklopu programskog pravca Slatko i Slano, Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Dok se zbog trenutne situacije intenzivno radi na mogućem preseljenju festivala na novi termin u listopadu, međunarodna plesna mreža Aerowaves, Springback Magazine i Hrvatski kulturni dom na Sušaku zajednički su odlučili da se u prethodno planiranim terminima od 24. do 26. travnja festival ipak održi, ali u online formatu, pod naslovom Spring Forward – Show must go on – line.

Na taj će način biti moguće prikazati sve 22 planirane predstave, uz javljanja iz Rijeke i Opatije s autentičnih lokacija na kojima su predstave trebale biti održane, a moći će se pogledati u svojem punom trajanju. Uz to, moći će se pratiti i online razgovore s autorima te Q&A sekcije, a festival će zatvoriti druženje uz ples s Dubioza kolektivom.

Plesna mreža Aerowaves najveća je takva kazališna mreža u Europi i postoji od 1996. godine, a inicirao ju je John Ashford, dugogodišnji ravnatelj najznačajnijeg plesnog kazališta u Londonu – The Place.

Zahvaljujući sredstvima EU fonda Kreativne Europe, prije točno 10 godina pokrenut je i festival Spring Forward. On je nomadskog karaktera i svake se godine seli u neki drugi grad Europe. Na njemu se prikazuje 20 najboljih plesnih predstava (Twenty20) mladih perspektivnih autora, izabranih na osnovu selekcije iz 600-tinjak prijavljenih radova.

Osim odabranih predstava, svake godine festival prezentira i jedan rad iz neke od azijskih zemalja partnera, a za 10. izdanje Spring Forward festivala kao posebna poslastica tu je dodatno i Silvia Gribaudi s predstavom Graces. Silvia Gribaudi nastupila je na prvom ikada održanom izdanju Spring Forwarda, nakon čega je ostvarila zapažen uspjeh u cijelome svijetu.

LINK ZA REGISTRACIJU

Više informacija nalazi se na mrežnim stranicama www.hkd-rijeka.hr