Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Doba moći, Vijesti

Poziv u Glazbeni salon HNK: Glumica Mira Furlan razgovara s Anne Bogart

Legendarnu američku redateljicu Anne Bogart koja je roman „Sluškinjina priča“ postavila kao operu predstavit će u petak, 14. veljače, u 18 sati u foyeru HNK Ivana pl. Zajca ništa manje zanimljiva sugovornica, glumica Mira Furlan.

U razgovoru će sudjelovati i intendant Marin Blažević. Povod razgovoru je gostovanje Anne Bogart u riječkom Kazalištu koje po prvi puta u povijesti postavlja Wagnera u vlastitoj produkciji.

Anne Bogart je nagrađivana redateljica opernih i drugih kazališnih predstava, autorica knjiga o kazalištu i kulturnoj politici te je vrlo aktivna u društvenim pitanjima.

Što je Miru Furlan fasciniralo kod Anne Bogart te zašto aktivno prati njen rad?

Na koji način se roman koji je brutalna kritika društva “Sluškinjina priča”, može postaviti kao opera, što je Anne Bogart i učinila?

Zašto je riječko Kazalište odabralo upravo Anne Bogart da režira prvu Wagnerovu operu uprizorenu u Rijeci, ujedno i prvu operu EPK programa, Tristan i Izolda, čiju ćemo premijeru vidjeti 22. veljače – čut ćemo tijekom razgovora na engleskom jeziku u petak u foyeru HNK Ivana pl. Zajca.