Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Dopolavoro, Vijesti

Prebrikana stvarnost – kodirana zakrpa

U sklopu programskog pravca Dopolavoro, Korzo ispred Filodrammatice i Cvetkov trg na Drenovi na dva će dana postati otvorenim laboratorijem dokolice.

Program kojim zagrebačka organizacija Radiona želi na površinu izvući djelovanje samih građana, sastojat će se od radionica, zone „građani hakiraju“ i interaktivnog zajedničkog prostora za razbibrigu. Donesite i uz stručno vodstvo popravite neki pokvareni elektronički uređaj, naučite izrađivati svjetleće narukvice od posebnog konca koji proizvodi struju, okušajte se u sportskom natjecanju obijanja lokota i brava, ili naučite osnove mapiranja putem platforme OpenStreetMap.

Ispred Filodrammatice ćemo se družiti u subotu 15. rujna, dok se u nedjelju 16. rujna selimo na Drenovu, točnije na Cvetkov trg – oba dana od 11:00 do 14:00 sati. U slučaju kiše, program će se u subotu održati u zgradi Filodrammatice, a u nedjelju u Zavičajnom muzeju Drenove (Drenovski put 138a).

Ideja programa je animirati građane da predstave stvari koje rade u svoje slobodno vrijeme, evocirajući time nekadašnju uradi-sam scenu s vikend projektima koje su građani pronalazili u časopisu Sam svoj majstor. Sudjelovanje je besplatno i dobrodošlo!