Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Autorske bure, Lungomare Art, Vijesti

Predstavljanje zbornika priča na kakvom još niste bili: doživite Autorske bure u jedinstvenom prostoru Riječke ribarnice

Autorske bure su zbornik priča renomiranih pisaca i spisateljica iz Hrvatske i zemalja regije, a na Riječkoj ribarnici te će priče u jedinstvenom glazbeno-scenskom događanju čitati studenti i studentice studija Glume i medija Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci. U programu sudjeluju i glazbeni sastav Marinada te VJ OBLIK 3 (Damjan Šporčić).

Nakon promocije, od 22 sata, održat će se i after-party u klubu Život (Ružićeva 2, Rijeka), uz Slastičarnu DJ-a Edina Halitija i DJ-a Daria Kleina (Njemačka).

Projekt Autorske bure sastavni je dio programa Lungomare Art Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Autorske bure s logom

U proljeće 2018., odabrani autori i autorice iz regije živjeli su na dodijeljenoj lokaciji i otkrivali njene čari, što ih je inspiriralo na kratke prozne tekstove. Tako je nastao zbornik priča Autorske bure u izdanju RIJEKE 2020 & V.B.Z.-a.

Na ovom jedinstvenom književnom projektu okupljeni su neki od najboljih i najzanimljivijih suvremenih pisaca regije, birani pod krilaticom „luka različitosti“, koja predstavlja Rijeku – Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine: Milena Benini (Mošćenička Draga), Zoran Žmirić (Lovran), Dorta Jagić (Volosko), Faruk Šehić (Riječka ribarnica), Vladimir Arsenijević (Pećine, Rijeka), Lejla Kalamujić (Kostrena), Nora Verde (Bakar), Enver Krivac (Zebar), Robert Perišić (Crikvenica), Asja Bakić (Lopar), Edo Popović (Baška), Olja Savičević Ivančević (Filozići), Damir Karakaš (Cres), Tea Tulić (Mali Lošinj), Bekim Sejranović (Susak) i Josip Novakovich (Opatija).

Za zbornik Autorske bure u konačnici je napisano 16 priča, koje se objavljuju u izdanju RIJEKE 2020 i V.B.Z.-a te u dizajnu Studija Sonda, a pod uredništvom Krune Lokotara.