Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Dječja kuća, Tobogan, Vijesti

Predstavljena radionica senzornog kazališta „Čujte naš glas“

Gradsko kazalište lutaka Rijeka u okviru programskog pravca Dječja kuća Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, prvo je na hrvatskoj kazališnoj dječjoj sceni pokrenulo program senzornog kazališta namijenjenog svoj djeci, s posebnim fokusom na djecu s poteškoćama u razvoju te taj program razvija s irskim gradom Galwayjem koji će također biti Europska prijestolnica kulture 2020. godine.

U utorak 9. srpnja u Dječjem vrtiću Maestral, u sklopu dječjeg festivala „Tobogan“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, održalo se predstavljanje radionice senzornog kazališta “Čujte naš glas“. Radi se o iskustvenom i interaktivnom izvedbenom pripovijedanju priča za djecu s poteškoćama iz spektra autizma.

Radionica „Čujte naš glas“ (“Hear Our Voice“), na kojoj su sudjelovali i riječki glumci-lutkari, održala se u siječnju 2019. u irskom Galwayu, pod vodstvom Tima Webba, bivšeg umjetničkog ravnatelja kazališta Oily Cart iz Velike Britanije, a u organizaciji irske humanitarne ustanove Galway Autism Partnership. Radionica je urodila lutkarskim izvedbama za djecu s različitim poteškoćama u razvoju – autizmom, razvojnim i intelektualnim te senzornim poteškoćama.

Foto: Tanja Kanazir