Rijeka, 22. studeni 2019. godine

NAJAVA ZA MEDIJE

 

Nastavlja se ciklus vikend radionica o njezi bilja u sklopu projekta Biljkoteka

 

U subotu 23. studenog 2019. godine od 11 do 13 sati u RiHubu se održava treća radionica ciklusa Sobno bilje za neznalice u sklopu programa Biljkoteka Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

 

Prostor RiHuba je u studenom postao utočište za biljke kojima njihovi vlasnici žele naći novi privremeni ili trajni dom. Biljkoteka je projekt zamišljen kao biljni hotel, knjižnica i laboratorij za učenje o botanici. Svi zainteresirani građani u Biljkoteci mogu ostaviti svoje biljke na čuvanju kako ne bi uvenule kad primjerice moraju otputovati ili izbivati iz kuće.

 

U sklopu biljkoteke organiziran je ciklus radionica Sobno bilje za neznalice o njezi kućnih biljaka i kreativnom kućnom vrtlarenju. Radionice su namijenjene svima koji misle da nemaju “zelene prste” i žele naučiti više o pravilnom načinu brige za svoje bilje.

 

Na trećoj radionici ciklusa polaznici će naučiti kako sami razmnožiti biljke i upoznati se s nekoliko jednostavnih načina razmnožavanja kućnih biljaka od sijanja sjemenki do uzimanja reznica i dijeljenja biljaka. Radionicu će voditi Natali Bosić, pedagoginja koja gaji posebnu strast prema vrtnoj i kućnoj botanici, a vrijeme ulaže u oblikovanje urbanog vrta u centru Rijeke s oko četrdesetak biljnih vrsta.

 

Radionice su ograničene na 15 polaznika, a prijave su obavezne na email rihub.info@rijeka2020.eu.

 

Posljednja radionica u ciklusu, radionica kokedame i razmjene biljaka, održat će se u subota, 30. studenog 2019. godine.