Rijeka, 19. studeni 2019.

NAJAVA ZA MEDIJE

 

Čitanje ekoloških priča na talijanskom, sadnja sadnica i izrada ekoloških ukrasa za jelku

 

U srijedu 20.11.2019. godine u 11 sati u sjenici OŠ Podmurvice u suradnji s OŠ Gelsi, održat će se ekološka radionica za pripadnike talijanske manjine u sklopu inicijative ”Čitajmo zajedno ispod krošanja stabala” u organizaciji Knjižničarskog društva Rijeka i Grupe građana Mlaka sastavljene od djelatnika OŠ Podmurvice. Projekt ”Čitajmo zajedno ispod krošanja stabala” provodi se u okviru sudioničkog programa Civilne inicijative projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Učenici OŠ Podmurvice koji pohađaju izbornu nastavu talijanskoga jezika čitat će ekološke priče na talijanskom jeziku učenicima susjedne Osnovne škole Gelsi i svim zainteresiranim građanima pripadnicima talijanske manjine u Rijeci. Nakon čitanja, polaznici će zajedno posaditi sadnice u školskom vrtu i izrađivati ekološki novogodišnji nakit za jelku. Aktivnost će voditi učiteljica talijanskoga jezika Roberta Bonassin i knjižničarka Alida Devčić Crnić.

Radionica će se održati u sjenici na vanjskom prostoru škole OŠ Podmurvice koji pripada Parku Mlaka, a u slučaju lošeg vremena radionica će se održati u knjižnici s pogledom na sjenicu.

Cilj programa Civilne inicijative je aktivno uključivanje građana u kreiranje kulturnih i društvenih programa te poticanje produkcijskih i organizacijskih kapaciteta neformalnih civilnih grupa i pojedinaca.