Rijeka, 13. prosinca 2019.g.

 

NAJAVA DOGAĐANJA

 

GLAZBENO DRUŽENJE S GRAĐANIMA RIJEKA, MOJ GRAD

NA TRGU 128. BRIGADE HV-A

 

U ponedjeljak, 16. prosinca 2019.g. na Trgu 128. brigade HV-a s početkom u 19 sati, Rijeka – Europska prijestolnica kulture i Novi list, uoči 2020. godine kada grad nosi titulu Europske prijestolnice kulture, a Novi list slavi 120. godina postojanja, organiziraju glazbeno druženje s građanimaRijeka moj grad.

 

Na koncertu koji je besplatan za posjetitelje nastupit će riječki superband Ri-Val, Let 3, Turisti, Nord i Gerila.

Publika na koncertu imat će priliku premijerno pogledati i videospot za pjesmu Rijeka, moj grad, koji je snimljen pod redateljskom palicom Radislava Jovanova Gonza.

Također, na događanju će biti prikazana i kratka video animacija koja će predstaviti najznačajnije dijelove programa Europske prijestolnice kulture za 2020. godinu.

 

Za koncert Rijeka, moj grad, pripremljeno je i 2000 EPK zastava, simbola kojim će tijekom 2020. godine biti obilježen grad i koje će biti podijeljene građanima s pozivom da iz izvjese na vidljiva mjesta  i time ponosno iskažu kako pripadaju jedinstvenoj Rijeci – Luci različitosti koja će se tijekom iduće godine Europi predstaviti kao otvoren i moderan grad koji njeguje vrijednosti prihvaćanja, solidarnosti i slobode.

Zastave će na kućicama postavljenima na Trgu 128. brigade građanima tijekom trajanja koncerta dijeliti volonteri kojima će se pridružiti i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, direktorica RIJEKE 2020 Emina Višnić i predsjednica uprave Novog lista, Ankica Kruljac.

 

Usto, na koncertu će biti podijeljene i informativne brošure o EPK projektu koje je RIJEKA 2020 izradila u suradnji s Novim listom, dok će Novi list građanima podijeliti nekoliko stotina primjeraka reizdanja prvog broja Novog lista, od 2. siječnja 1900. godine.