Rijeka, 10. rujna 2019.g.

POZIV NA KONFERENCIJU ZA MEDIJE

PREDSTAVLJANJE INFORMATIVNE IZLOŽBE PROGRAMSKOG PRAVCA LUNGOMARE ART I POTPISIVANJE PARTNERSKOG SPORAZUMA RIJEKE 2020 I TOWER CENTRA RIJEKA

U srijedu 11. rujna 2019. godine u 10 sati u Tower Centru Rijeka (Janka Polića Kamova 81A), 4.kat (kod pokretnih stepenica) održat će se konferencija za medije na kojoj će biti predstavljena informativna izložba programskog pravca Lungomare Art Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture i potpisan partnerski sporazum RIJEKE 2020 i Tower Centra Rijeka.

Na konferenciji za medije sudjeluju:

  • Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke
  • Emina Višnić, direktorica TD Rijeka 2020
  • Maja Baković, direktorica Tower Center Rijeka
  • Iva Kelentrić, glavna voditeljica programskog pravca Lungomare Art RIJEKE 2020
  • Jelena Milić, glavna voditeljica programskog pravca Dječja kuća RIJEKE 2020

U mjestima duž obale i u Rijeci svjetski i hrvatski poznati i priznati umjetnici u okviru programskog pravca Lungomare Art Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture izrađuju i postavljaju različite i trajne umjetničke skulpture, što donosi novi kulturno-turistički put na Kvarneru. U Tower centru Rijeka građanima bit će postavljena informativna izložba, koja će predstaviti lokacije trajnih skulptura te umjetnike koji ih izrađuju.

Ujedno, bit će potpisan i partnerski sporazum RIJEKE 2020 i Tower Centra Rijeka, kojim se podupiru dva programska pravca Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture – Lungomare Art i Dječja kuća.