KONFERENCIJA ZA MEDIJE – Najava filmskog festivala Filmske mutacije:

Festival nevidljivog filma – KINOSRAZ! FILM + MOĆ

 

 

 

U ponedjeljak, 3. veljače 2020. u 11 sati, u Ri Hubu, Ivana Grohovca 1a, održat će se konferencija za medije na kojoj će biti predstavljen cjelokupni program filmskog festivala Filmske mutacije: Festival nevidljivog filma – KINOSRAZ! FILM + MOĆ koji se u Rijeci održava od 6. do 9. veljače 2020.

 

Na konferenciji će program predstaviti i o njemu govoriti:

 

Irena Kregar Šegota, direktorica partnerstava i komunikacija u Rijeka 2020

Tanja Vrvilo, umjetnička direktorica festivala Filmske mutacije

Marta Ban, suradnica za odnose s javnošću Art-kina

 

 

Međunarodno festivalsko-simpozijsko izdanje festivala Filmske mutacije u sklopu programskog pravca Doba moći Europske prijestolnice kulture odvijat će se u riječkom Art-kinu od 6. do 9. veljače 2020.godine. Prema najavama bavit će se reinterpretacijom uloge kinematografa i njegovim emancipacijskim potencijalima: film kao oko stoljeća, a posebni gosti bit će poznati redatelji Abel Ferrara i Albert Serra.

 

Program u Art-kinu otvaramo u četvrtak 6. veljače 2020. razgovorom Alexandera Garcíje Düttmanna i Alberta Serre te filmom LIBERTÉ (2019.).

Abel Ferrara predstavit će u petak 7. veljače u Art-kinu svoj novi film TOMMASO (2019.) zajedno s protagonisticom Cristinom Chiriac i autorima glazbe.

Posebno će zanimljiv biti nastup Abel Ferrara Banda s gostima koji priprema koncert za riječko kino u subotu 8. veljače, s glazbom iz njegovih filmova poput BAD LIEUTENANT, 444 – LAST DAY ON EARTH i CHINA GIRL.

 

Kinodvorana Art-kina Croatia postat će tako od 6. do 9. veljače središnje društveno mjesto za moguću emancipaciju Moći kina koja vraća pogled filmu kao oku stoljeća: očištu moći našeg doba.

 

Unaprijed zahvaljujem na dolasku i srdačno Vas pozdravljam.