U četvrtak, 27. veljače 2020g. u 10.00 sati u RiHubu (Ivana Grohovca 1a, Rijeka) održat će se konferencija za medije na kojoj će biti najavljen festival susjedstva Kampus Europske prijestolnice kulture, pod nazivom Kampus za sve.

Na konferenciji za medije sudjeluju:

  • Marina Medarić, zamjenica župana Primorsko-goranske županije
  • Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke
  • Branka Cvjetičanin, voditeljica programa 27 susjedstava RIJEKE 2020
  • dr. Rajka Jurdana-Šepić, predsjednica izvršnog odbora Kampus kreativnog tima, susjedstvo Kampus EPK

Objedinjen naslovom Kampus za sve – Camp(with)Us, program Kampusa i riječkog Sveučilišta otvara svoja vrata znanja i predstavlja se s dvadeset i osam interdisciplinarnih programa i projekata tijekom cijele godine, a sve počinje svečanim otvorenjem Festivala susjedstva Sveučilišni kampus, koji se održava od 2. do 5. ožujka 2020. godine.
Susjedstvo Kampus povezuje se s talijanskim Trstom koji u 2020. godini nosi prestižnu titulu Europske prijestolnice znanosti te s partnerskom organizacijom Trieste International Foundation for Scientific Progress and Freedom (FIT).

Osim toga Sveučilišni Kampus je kroz program umjetničkih rezidencija „Vitamin D“ ugostio hrvatskog umjetnika Darka Fritza koji se predstavlja hortikulturnom intervencijom u prostoru „I am not a Robot“, a koju izvodi u suradnji s udrugom „4 grada Dragodid“, KD Čistoća d.o.o., Savezom udruga Molekula iz Rijeke i brojnim sugrađanima volonterima i aktivnim sudionicima majstorskih suhozidnih radionica.