U petak, 28. veljače 2020. godine u 10.00 sati u RiHubu, Ivana Grohovca 1a, održat će se konferencija za medije na kojoj će biti najavljen NEEDCOMPANY FESTIVAL. U sklopu festivala, kao sastavnog dijela programskog pravca Doba moći u sklopu programa Europske prijestolnice kulture predstavlja se belgijska umjetnička skupina Needcompany, jedna od najvažnijih predstavnica suvremenog europskog teatra.

Na konferenciji za medije festival će najaviti:
Emina Višnić  – direktorica Rijeke 2020 – tvrtke osnovane za provedbu projekta EPK
Marin Blažević – intendant HNK Ivana pl. Zajca Rijeka
Jan Lauwers – osnivač i voditelj belgijske umjetničke skupine Needcompany te autor festivalske predstave „Sve što je dobro“
Maarten Seghers – član umjetničke skupine Needcompany od 2001. g  i autor festivalske predstave „Koncert banda koji gleda u krivom smjeru“

Konfrenciji za novinare bit će nazočni i Johan Penson, generalni menadžer, Elke Janssen, umjetnička koordinatorica i Jeroen Goffings, voditelj press službe Needcompany.

Jedinstveni „Needcompany festival“ organizira se u Rijeci od 29. veljače do 6. ožujka. Needcompany obuhvaća razna područja umjetničkog djelovanja: kazalište, ples, izvedbenu i vizualnu umjetnost, književnost, a njihovi se komadi prikazuju na najuglednijim pozornicama kod kuće i u inozemstvu.

U 7 dana trajanja festivala u Rijeci izvest će tri predstave i otvoriti izložbu, čime predstavljaju bogatstvo i raznolikost svoga umjetničkog rada. U petak, uoči otvorenja izložbe i igranja prve predstave, održat će se i uvodni razgovor kojem je cilj pripremiti publiku na izvedbe u okviru Needcompany festivala.

Na konferenciji za medije bit će osiguran prijevod  s engleskog na hrvatski i obrnuto.

Nakon konferencije umjetnici će biti na raspolaganju za pojedinačne izjave za medije.