Rijeka, 18.9.2019.

OBILAZAK DJEČJE KUĆE U IZGRADNJI I PREDSTAVLJANJE PROGRAMA ZA 2020.

PROGRAMSKOG PRAVCA DJEČJA KUĆA, RIJEKE 2020 – EUROPSKE PRIJESTOLNICE KULTURE

U četvrtak, 19. rujna 2019. godine, u 11 sati, bit će organiziran kratki obilazak Dječje kuće u izgradnji (Ciglene zgrade kompleksa Benčić), a nakon kratkog obilaska, u prostoru Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, Krešimirova 26 c, na 1. katu, održat će se konferencija za medije na kojoj će biti predstavljen program za 2020. programskog pravca Dječja kuća, Rijeke – Europske prijestolnice kulture.

Okupljanje novinara i ostalih sudionika obilaska za ulazak na gradilište bit će u 11 sati pred ulazom na gradilište u kompleksu Benčić, iz ulice Viktora Cara Emina, nasuprot zgrade HEP-a. 

U obilasku gradilišta Dječje kuće sudjelovat će: zamjenik gradonačelnika Rijeke, Marko Filipović i pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke, Ivan Šarar koji će novinare upoznati s aktualnim stanjem radova na Ciglenom objektu.  Osim novinara, obilasku gradilišta će prisustvovati i ravnatelji riječkih kulturnih ustanova koje će participirati u programu Dječje kuće te predstavnici tvrtke Rijeka 2020.

Nakon obilaska gradilišta, održat će se konferencija za medije, u prostoru obližnjeg MMSU-a, na kojoj će kulturno-umjetnički program koji se priprema za 2020. godinu u sklopu programskog pravca Dječja kuća predstaviti:

  • Emina Višnić, direktorica tvrtke Rijeka 2020,
  • Jelena Milić, voditeljica programskog pravca Dječja kuća Rijeke 2020 – EPK

te ravnatelji riječkih ustanova u kulturi koje su partneri i suorganizatori dječjeg programa koji se u Rijeci održava u godini nošenja titule Europske prijestolnice kulture:

  • Slobodanka Mišković, ravnateljica Art kina,
  • Magdalena Lupi Alvir, ravnateljica Gradskog kazališta lutaka,
  • Niko Cvjetković, ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka i
  • Ivo Matulić, v.d. ravnatelja Muzeja moderne i suvremene umjetnosti.