Rijeka, 11. prosinca 2019.g.

 

POZIV NA KONFERENCIJU MEDIJE

 

NAJAVA KONCERTA I PODJELE EPK ZASTAVA GRAĐANIMA NA PROSINAČKOM GLAZBENOM DRUŽENJU RIJEKE 2020 I NOVOG LISTA RIJEKA, MOJ GRAD 

U četvrtak, 12. prosinca 2019.g. u 11 sati u RiHubu (Ivana Grohovca 1a, Rijeka) održat će se konferencija za medije na kojoj će se još jednom najaviti glazbeno druženje s građanima – koncert Rijeka, moj grad, koje će se održati u ponedjeljak 16. prosinca 2019.g. od 19 sati na Trgu 128. brigade HV-a u Rijeci.

Druženje organiziraju RIJEKA 2020 i Novi list, uoči 2020. godine kada grad nosi titulu Europske prijestolnice kulture, a Novi list slavi 120. obljetnicu.

Na koncertu Rijeka, moj grad Europska prijestolnica kulture građanima Rijeke i okolice podijelit će i dvije tisuće EPK zastava, simbola kojima će tijekom 2020. biti obilježen grad te će pozvati građane da zastave izvjese na vidljiva mjesta na kojima žele pokazati da pripadaju jedinstvenoj Rijeci – Luci različitosti. 

Na konferenciji za medije sudjeluju:

  • Emina Višnić, direktorica RIJEKE 2020
  • Silvija Gerc Vodopija, direktorica marketinga Novog lista
  • Vlado Simcich Vava, glazbenik
  • Zoran Prodanović Prlja, glazbenik
  • Darko Terlević, glazbenik

Podsjećamo, na koncertu Rijeka, moj grad nastupaju riječki super-band Ri-Val te Let 3, Turisti, Nord i Gerila. Dolazak na koncert slobodan je za sve posjetitelje.

Ujedno, na ovom će događanju biti premjerno izveden spot za pjesmu Moj grad Ri-Vala, a bit će i predstavljen značajniji dio kulturno-umjetničkog programa koji se u Rijeci održava u 2020. godini u sklopu EPK.