U sklopu projekta Rijeka jestivi grad održava se predavanje o hortikularnom uređenju okućnica na koje su pozvani svi građani.

U petak, 28. veljače od 18 do 20 sati u prostoru Mjesnog odbora Mlaka (Giuseppea Duelle 2) održat će se predavanje “Uljepšajmo svoje okućnice”, u sklopu programa Zeleni val Europske prijestolnice kulture 2020.

Predavanje o tome kako oblikovati vanjski prostor u kojem se čovjek i biljke dobro osjećaju organizira građanska inicijativa okupljena u projektu Rijeka jestivi grad, a predavač je gost iz Slovenije, svestrani praktičar i samouki hortikulturista, Milan Vilotič koji posljednjih dvadeset godina vodi rasadnik Bilka u Ilirskoj Bistrici.

Ovo predavanje uvod je u aktivnosti projekta Rijeka jestivi grad 2 te nastavak projekta Rijeka jestivi grad koji se započeo provoditi tijekom 2019. godine kroz prvi krug sudioničkih programa Rijeka 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Kao priča o humanom kvartu koja slijedi svjetski pokret nastajanja jestivih gradova gdje su javne i svima dostupne površine zasađene jestivim biljem, povrćem i voćem, građani okupljeni u ovoj inicijativi u 2019.-oj kultivirali su zapuštenu parcelu usred kvarta Podmurvice i okupili oko nje lokalnu zajednicu. Za ovu godinu Rijeka jestivi grad 2 najavljuje daljnje oplemenjivanje kvartova ukrasnim i jestivim biljem, klupicama, komposterima, a svojim djelovanjem i pozitivnim primjerom građani okupljeni u inicijativi se nadaju da će i ostale članove zajednice potaknuti na akciju.