U četvrtak, 20. veljače 2020. u 11.30 sati u prostoru DeltaLaba – zgrada ex Ivexa, 2. kat (Delta 5, Rijeka) održat će sekonferencija za medijena kojoj će biti predstavljenočetvrto tiskano izdanje magazina Brickzine koji je dioprogramskog pravca Dječja kuća Rijeke 2020 Europske prijestolnice kulture.

Na konferenciji za medije sudjeluju:

  • Jelena Milić, voditeljica programa Dječja kuća RIJEKE 2020
  • Kristian Benić, glavni urednik magazina Brickzinea
  • Nina Delanović, glavnagrafička urednica magazina Brickzine

Osim magazina, bit će predstavljena i mapa – Vodič Dječje kuće kroz Rijeku (za djecu i roditelje).

Nakon konferencije za medije, u 12 sati, u zgradu ex Ivexa doći će učenici OŠ Pećine od kojih će novinari, u prostoru galerije DeltaLaba (u prizemlju zgrade), moći dobiti kratke izjave, komentare i dojmove o novom broju Magazina Brickzine.

Inače, djeca OŠ Pećine dolaze u zgradu ex Ivexa kako bi s predstavnicima programskog pravca Dječja kuća poveli razgovor o novom broju Brickzinea, prisustvovali kratkom predavanju o kontejnerima te obišli zgradu ex Ivexa – primjer industrijskog prostora prenamijenjenog kulturi i umjetnosti.

Glavna tema četvrtog Brickzinea su kontejneri kao osnova lučkog identiteta i ekonomije Rijeke, a ovaj je broj magazina ujedno u potpunosti posvećen kulturno-umjetničkom programu koji se tijekom 2020. održava u sklopu Europske prijestolnice kulture.

Na projektu Brickzinea surađuju Gradska knjižnica Rijeka, Art kino, Gradsko kazalište lutaka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Vijeće mladih Benčić.

Magazin Brickzine usmjeren je na edukaciju i predstavljanje sadržaja iz sfere umjetnosti i kulture djeci što ga čini jedinstvenim u Hrvatskoj, a sav sadržaj Brickzinea nastaje kao originalan autorski rad.