Ova je rubrika namijenjena novinarima domaćih i stranih medija. U njoj se mogu pronaći tjedni rasporedi javnih događanja projekta Europske prijestolnice kulture te pozivi, informacije i objave za medije vezani uz ta događanja i uopće uz projekt Rijeke 2020 – EPK.

Poštovani urednici, novinari, fotoreporteri, fotografi, snimatelji, Rijeka u 2020. godini nosi titulu Europske prijestolnice kulture. U toj se godini u Rijeci i okolici održava bogat kulturni program pod zajedničkim sloganom Luka različitosti.

Pozivamo Vas da pratite i putem Vaših medija prenosite Objave za medije koje nastaju s ciljem najava događanja i izvještavanja s istih.

Kako biste prikladno i na vrijeme bili informirani o svim aktivnostima koje želite pratiti i o njima izvještavati putem Vašeg medija, u ovoj rubrici, namijenjenoj Vama, donosimo još i:

  • Pozive na događanja koje vam uoči događaja upućujemo i mailom,
  • Informacije o događajima koje vam i dijelimo na samim događanjima te dodatno po potrebi šaljemo mailom te
  • Objave za medije koje vam također šaljemo mailom nakon održanih aktivnosti

Rubrika Press također donosi mogućnost Downloada foto, video i audio materijala koje za vas pripremamo ukoliko pojedinim događajima ne možete prisustvovati, a uz tekstove Objava za medije želite objaviti i vizualne odnosno audio sadržaje.